Haberler

Bakan Unakıtan ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci'nin Basın Toplantısı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Petrokimya Holding A.ş.'nin (Petkim) Özelleştirlmesi ile İlgili Olarak, "Özelleştirmelerde Bundan Sonra da Türkiye'nin Milli Menfaatleri Neyi Gerektiriyorsa, O Şekilde Hareket Edilecektir" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Petrokimya Holding A.Ş.'nin (PETKİM) özelleştirlmesi ile ilgili olarak, "Özelleştirmelerde bundan sonra da Türkiye'nin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa, o şekilde hareket edilecektir" dedi.

Eskişehir'de düzenlenen '3. KOBİ'ler ve Bilişim Zirvesi'ne katıldıktan sonra Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, PETKİM'in özelleştirilmesini değerlendirdi. PETKİM ile ilgili ihalenin dün yapıldığını hatırlatan Unakıtan, "Komisyon ihaleyi başarıyla tamamladı. En yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon dolarla bir grup verdi. Prosedür şöyle olacak. Komisyon bir karar alacak. Komisyon kararı alındıktan sonra Rekabet Kurulu'na gidecek.

Rekabet Kurulu inceleyecek. Bizim idaremiz, prosedür gereği Türkiye'deki ilgili kurum ve kuruluşların hepsinden, bu özelleştirmeyle ilgili bilgiler alacak. O bilgilerin neticesine göre kararını Özelleştirme Yüksek Kurulu'na gönderecek. Özelleştirme Yüksek Kurulu da bunu onar ya da reddeder. Prosedür, budur. Özelleştrmelerimizi hep buna göre yaptık ve hepsi de Türkiye'nin milli menfaatlerine uygun şekilde yapıldı. Bundan sonra da Türkiye'nin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa, o şekilde hareket

edilecektir" diye konuştu.

Bakan Kemal Unakıtan, PETKİM ihalesini kazanan grubun tam adını hatırlayamayınca, Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci'ye "Neydi şirketin ismi?" diye sordu.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ise "Şirketin mali yeterliliğe sahip olmadığı, grubun arkasında Ermeni diasporasının olduğu" şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Şirketin mali yeterliliğine ilişkin her türlü bilgi, bilanço bilgileri noter tasdikli, yabancı şirketler içinse, ilgili konsolosluklardan ve elçiliklerimizden tasdikli olarak temin edildi. Mali yeterlilik konusunda herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Ancak, şirketin bütün ortaklarının kimlikleri konusunda, sadece hangi

ülke vatandaşı olduklarına ve o şirketin yönetiminde yetkili olup olmadıklarına ilişkin bilgilere baktık. Onun dışındaki birtakım diğer bilgilere bakmamız söz konusu değil. Bu konuda elimizde somut bir belge, bilgi olmadığı sürece böyle bir çekinceden sözetmek imkansız. Tabii ki bu değerlendirme bilahare yapılacak" ifadelerini kullandı.

(OÖ-MŞ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title