Haberler

Bakan Şahin Sakarya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ülkede Kaos ve Kargaşa Çıkarmak İsteyenlere Halkın Prim Vermediğini Söyleyerek, "Bunu Yapmak İsteyenler Bir Kez Daha Düşünsün" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ülkede kaos ve kargaşa çıkarmak isteyenlere halkın prim vermediğini söyleyerek, "Bunu yapmak isteyenler bir kez daha düşünsün" dedi.

Bakan Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 9. olağan genel kuruluna katıldı. ATSO'da düzenlenen genel kurulda konuşan Bakan Şahin, iktidara geldikten sonra önemli yapısal reformlar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Türkiye dünyada söz sahibi olacaksa, bu ülkeyi kalkındırmaktan geçer. Ekonomiyi büyütmekten geçer. Hükümet olarak Türkiye'nin özel sektör sayesinde kalkınacağına inanıyoruz. Sanayicinin, işadamının önünün açılmasının, Türkiye'nin önünün açılması demek olduğuna inanıyoruz. Sanayici ve işadamlarına ihtiyacımız var. Sizler güçlü olursanız, zengin olursanız, Türkiye'de güçlü ve zengin olur. Sizler büyümeyi, istihdamı artırırsanız, bu Türkiye'nin büyümesi demektir. Türkiye'nin dünyada söz sahibi olması demektir. Hükümet olduktan sonra yapısal reformlarla ilgili önemli adımlar attık. 21. yüzyıl, iki ana sütun üzerinde yükseliyor. Birincisi demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, siyasi sütun. İkincisi ekonomik gelişmişlik ve kalkınmışlık" ifadelerini kaydetti.

Türkiye'nin düne göre daha demokratik bir ülke olduğunu belirten Şahin, "Artık insanlarımız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde ülkesi aleyhine daha az dava açıyor. Türkiye tam bir demokrasi ülkesi olmuştur. Türkiye daha önce Avrupa Konseyi'nin hazırladığı dünyada işkence yapılan ülkeler listesinde yer alıyordu. Ancak şuanda bu listeden çıktık. Siyasi sütun daha güçlü hale geldi. Milletimiz demokrasiyi özümsemiştir. Demokrasi dışı müdahalelere prim vermemektedir. Kargaşa çıkarmak isteyenlere, provokasyonlara, halkımız bu oyunlara gelmemektedir. Bunu geçtiğimiz hafta yaşadığımız olayda gördük. Hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun, bir insana haksızca yapılan saldırıyı kendine yapılmış gibi kabul etmişlerdir. Bu çok önemli bir olaydır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir davranış görülemez. Bu Türklere ait bir davranıştır. Bu topraklarda yaşadığım için ve Türklüğümle gurur duyuyorum. Türkiye düne göre daha demokratik bir noktadır. Ülkede kaos çıkarmak isteyenler, kargaşa çıkarmak isteyenler yeniden düşünsün. Hevesleri kursaklarında kalacak" diye konuştu.

Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini kaydeden Şahin, "Ekonomik alanda hiçbir şey 4 yıl öncesinden geride değil. Hedeflerimiz istikametinde ilerliyoruz. Hükümet olarak hedeflerimizi gerçekleştirmek için kararlıyız, azimliyiz. Reel faizleri aşağıya çekeceğiz. Türkiye'nin şiddetle yatırıma ve büyümeye ihtiyacı var. Bunu özel sektör yapacak. Türkiye'nin yabancı sermayeye, yatırıma da ihtiyacı var. Hükümetimiz döneminde 18 milyar dolar yabancı sermaye gelmiş. Hedefleri yakaladık. Türkiye yabancı sermayeye güven veriyor. İstikrar devam etmeli. Biz işimizle uğraşıyoruz. Biz ülkenin problemleri ve sorunlarıyla mücadele edeceğiz. Hiçbir kavganın kaosun içinde olmayacağız. Bizim kavga etmeye zamanımız yok" şeklinde konuştu.

"YENİ VAKIFLAR YASASI ÇIKARTIYORUZ"

"Türkiye 4 yıl önce içi boşaltılan bankalarla anılıyordu" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdiyse kar eden büyüyen bankalarla anılıyor. Türkiye'de bankalar 4 yılda yüzde 119.4 büyüme gerçekleştirdi. Vakıfbank ise yüzde 449 büyüdü gelişti. 4 yıl önce 44 vakıf eseri onarılırken hükümetimiz döneminde bin 850 vakıf eserini onardık. Tüm vakıf eserlerini şantiyeye çevirmek istiyoruz. Buna gücümüz ve paramız var. Yeni Vakıflar yasası çıkartıyoruz. Yurt dışında bulunan Osmanlı'dan kalma eserlerimizi de restore edeceğiz. 2003 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bütçesi 40 milyon YTL'dir. 2006-2007 yılında 10 misli artarak 400 milyon YTL olmuştur. 2007 yılında bankalar 15 bin yeni personel alacak. Bankacılık sektörü 2007 yılında ciddi istihdam artışı ve atılım yapacak. Bu Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının sonucudur."

Yarının bugünden daha iyi olacağını belirten Bakan Şahin, "Hedeflerimiz var. 2010 yılında Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirinin 10 bin doları bulmasını hedefliyoruz. 2012 yılında 10 bin doları geçmesini arzuluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılındaysa kişi başına düşen milli gelir 20 bin doları aşacak. Dünyanın kalkınmış 10 ülkesi arasına bu ülkeyi sokacağız. Türkiye hem bölgesinin hem de dünyanın parmakla göstereceği bir ülke olmaya namzettir" ifadelerini kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ise, 2007 yılının KOBİ'lerin ve esnafın yılı olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak da konuşan Bolat, "TBMM'ye güveniyoruz. Ülkemizi layıkıyla temsil edecek, halkın değerleriyle barışık, milli alışkanlıklarımızı benimsemiş bir cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz" dedi.

MÜİSAD'ın genel kurulunda mevcut başkan Mehmet Aracı, seçimlere tek aday olarak katılıp güven tazeledi. Genel Kurula, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Süleyman Gündüz, Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, belediye başkanları, ATSO Başkanı Erol Öztürk, işadamları ve sanayiciler katıldı.

(İÇ-AK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title