Haberler

Bakan Kılıç: "Milli Bayramlarla Sorunları Olan Bir İktidar Değiliz"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Öyle birilerinin dediği gibi milli bayramlarla sorunları olan bir iktidar değiliz."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Öyle birilerinin dediği gibi milli bayramlarla sorunları olan bir iktidar değiliz. Bilakis milli bayramların özünü, ruhunu, heyecanını toplumun en geniş katmanlarına taşıma arzusu olan bir siyasal iktidarız" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Yelken Kulüp'te onuruna düzenlenen yemeğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsunlu iş adamları ile bir araya geldi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Suat Kılıç, yeni genelgeyle bayramların bayram olacak kutlanacağını belirtti. Bakan Suat Kılıç, "Bugün yayınlanan genelge doğrultusunda 19 Mayıs kutlamaları tümüyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'nin tamamında 19 Mayıs kutlamalarını çok daha farklı bir heyecan, çok daha farklı bir katılım, gönüllülük esası ve gençlerimizin çok yoğun ilgisiyle icra etmeyi hedefliyoruz. 19 Mayıs Bayramı'nın tam adı biliyorsunuz Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'dır. Ama senelerdir bu bayramın pek çok yönü, pek çok ilimizde ihmal edildi. Bazı iller gençliğini ihmal etti, bazı iller spor kısmını ihmal etti, bazı illerdeki kutlamalarda bu bayramın bayram olması nedenini Atatürk'ün Samsun'a çıkışı olduğu konusu olduğu ihmal edildi. Yeni dönemde yeni bir vizyon ile birlikte hem Atatürk'ü anma hem gençlik ve hem de spor yönü, hem bilimsel detaylarıyla hem sempozyum, panel ve seminer gibi çalışmalarla, hem okullarda hem meydanlarda hem salonlarda, bir günün iki saatine sıkıştırılmadan hayatın her alanında kutlanır hale gelecek. Kuru kuruya bir bayram kutlaması arzu etmiyoruz. 19 Mayıs 1919'da ne yaşanmış? Samsun'a çıkışta ortaya konulan hedefler nelerdir? Samsun'dan gidilen Amasya'da ortaya konulan genelgenin esası nedir? Sivas'ta, Erzurum Kongresi'nde milletin ve memleketin kurtuluşuna dahil ortaya konulan tasavvurlar nelerdir. Samsun, Amasya, Sivas, Erzurum hattının nihayetinde 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışıyla nihayetlenen o sürecin parametreleri nelerdir, nasıl bir heyecan vardır, nasıl bir ruh ve mana kökü vardır? Bütün bunlar yeni dönemin bayram kutlamalarının özünü teşkil edecektir. Dolayısıyla herkesin müsterih olmasını rica ediyorum. Yeni bayramlar göreceksiniz. Hem sporun sportif etkinliklerin hem gençliğin çok öne çıktığı, ecdadın Kurtuluş Savaşı'na giden yoldaki hissiyatının gerçek manada yüreklerde hissedildiği bayramlar olacak. Yani bu genelgeyle birlikte inşallah bundan sonra bayramlar gerçekten bayram olacak" diye konuştu.

TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun organize ettiği yemeğe Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya da katılırken, Bakan Suat Kılıç, iş adamlarına Samsun'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Samsun'da çok işlerin yapıldığını ve daha çok çalışmaların yapılacağını belirten Gençlik ve Spor Genlik ve Bakanı Suat Kılıç, "Samsun üçüncü üniversiteyi hak eden bir şehir. Bu hayalin gerçekleşmesi çok mümkün bir hayal olduğunu ortaya koyacağız. Samsun'da spor salonu olmayan ilçe kalmayacak. Yaşar Doğu Spor Salonu'nu kentin önünden kaldıracağız. Bu arada 2 tane yeni salonu merkeze kazandırıyoruz. 3 tane gençlik merkezini Samsun'a kazandırıyoruz. Samsun Stadyumu Sanayi Kavşağı'ndaki spor yatırım merkezi olarak belirlediğimiz sahada olacak. Her şeyi hazır, TOKİ ile protokolümüzü yaptık. Çok yakında ihalesi yapılacak. Samsunlu iş adamlarının yüzlerine baktığım zaman 10 sene önceki olumsuz ifadeleri görmüyorum. Bu şehre inanın, çok daha fazla inanın. 2012 yılında ihalesi yapılacak büyük işlerden birisi Ankara-Samsun otoyol ihalesi. Ulaştırma Bakanlığı Ankara-Samsun duble yolunu otoyola çevrilecek. Samsun-Ankara arasındaki demir yolu mesafesini 900 kilometreden 400 kilometreye indirecek proje 2012 yılında gerçekleşecek. Hedefte olan bir marka var, o da Samsun markası. Şehirdeki bu pozitif havayı zaman zaman şehirde yaşamamız ve yaşatmamız lazım. Katkı vermek, sorumluluğa ortak olmak hepimizin görevi" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title