Haberler

Bakan Kılıç: "Elazığ Stadı 3 Ay İçinde Hazır Olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Elazığ Atatürk Stadı'nı gezdikten sonra burada bir açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Elazığ Atatürk Stadı'nı gezdikten sonra burada bir açıklama yaptı.

Bakan Kılıç, Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Elazığ, Akhisar ve Kasımpaşaspor'u tebrik ederek, "Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynamaya hak kazandılar. Bu anlamda Elazığlılar'ın da büyük bir coşku ve gurur yaşadıklarının farkındayım. Şu an Elazığ'ın Süper Lig'de maçlarını oynayacağı stadyumda bulunuyoruz. Tabii ki stadyum üzerine çıkar çıkmaz anlaşılacağı gibi, Süper Lig'de maçları oynama standardında maalesef değil, şu an itibariyle. Elazığ'a kendi gelişimizden önce 1 milyon lira eski parayla 1 trilyon Türk Lirası il müdürlüğümüze para gönderdik. Valimizi de bu konuda bilgilendirdik ve talimatlandırdık ilgilileri. En kısa sürede Elazığ stadyumunun süper lig standardına kavuşturulmasına yönelik ihaleler yerelden yapılacak ve bu istikamette Elazığ'ın gerek zemin, gerekse diğer saha eksiklikleri en kısa sürede tamamlanacak. Elazığspor, konuk takımları ağırlarken burada Türkiye'nin diğer sahalarında olan saha ve zemin standardına kavuşmuş olarak maçlarını icra edecek. Öncelikle bunu ifade ediyorum" dedi.

Elazığ'da bu yıl bir gençlik merkezi inşaatına başlayacaklarını belirten Bakan Kılıç, bu merkezin en kısa sürede tamamlanması için de 1 milyon TL. ödeneğin Elazığ Valiliği Özel İdare Müdürlüğü hesabına gönderdiklerini söyledi. Elazığ'da UEFA kriterlerine uygun stad yapmak istediklerine dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şöyle konuştu:

"Stadyum halı saha yapmaya benzemez. Bir stadyum proje ve ihale süreci asgari 3 yıldır. Bugün odaklanmamız gereken konu Elazığ'ın mevcut stadyumunun 3 ay sonra başlayacak olan sezona hazır hale getirilmesidir. Bugün Elazığ'ın, Elazığspor kamuoyunun odaklanması gereken konu burası. Yeni bir stadyum, geleceğe dönük planlamalar içerisine dahil edilebilir ama bugün aciliyeti olan konu şu; stadyumu 3 sene sonraya değil, 3 ay sonraya hazır hale getirmemiz lazım. Buraya Trabzonspor gelecek, buraya Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gelecek. Buraya Bursaspor, Gaziantepspor, Antalyaspor gibi süper ligin bütün takımları Elazığ'a konuk olarak gelecek. Şu sahada maç oynanmaz. Dolayısıyla bugünkü meselemiz bu sahayı UEFA kriterleri doğrultusunda süper lig maçları oynanabilir standartlara kavuşturmaktır. Sahayı şöyle bir göz ucuyla gezdik, dolaştık, baktık. Daha uygun, daha elverişli yerlerin aranıp bulunması konusunda da arkadaşlarımızı talimatlandırdık. İleriye dönük olarak planlamaların ne olacağını zaman gösterecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kasımpaşaspor Elazığspor Akhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title