Haberler

Bakan Günay "Rembradt ve Çağdaşları" Sergisini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) açılan "Rembrandt ve Çağdaşları-Hollanda Sanatının Altın Çağı" sergisini gezdi.Haber.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) açılan "Rembrandt ve Çağdaşları- Hollanda Sanatının Altın Çağı" sergisini gezdi.

Haber: Serpil KIRKESER Kamera: Özgür ARSLAN İSTANBUL DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) açılan "Rembrandt ve Çağdaşları-Hollanda Sanatının Altın Çağı" sergisini gezdi. Sergi açılışına yurtdışında olduğu için katılamadığını söyleyen Bakan Günay, sergiyi gezmekle kişisel yaşamının bir eksikliğini giderdiğini belirtti.

Günay "Güzel eser ve sergilerle ülkemizi sık sık tanıştırdıkları için SSM Müdürü Nazan Öncel ve Sabancı Grubu'na" teşekkür ederim dedi. Sergiyi etkileyici bulduğunu söyleyen Bakan Günay, "Rembrandt aslında bir dönemin tanığı, yani 17. yüzyılın başından ortasına kadar bir döneme tanıklık etmiş. Bir anlamda Avrupa'nın gelişimini onun fırçasından, onun çağdaşlarının fırçasından izleyebiliyorsunuz. Biliyorsunuz ki, deniz ticaretinin getirmiş olduğu bir zenginlik var. O zenginliğin Hollandalılar'ın ve Avrupa'nın yaşantısına katkıları var. Onların nelerle ilgilendiği bir film şeridi gibi izleyebiliyorsunuz. Rembrandt tabii ki dünya çapında bir sanatçı ama onun çağdaşlarının gözünden Avrupa'nın o dönemki yaşamını, deniz ticaretini ve onun getirmiş olduğu zenginlikleri görmek tarihi bir kez daha hatırlamak anlamına geliyor" dedi. SSM Nazan Öncel'de sergiyi isteyerek yaptıklarını, "Tükiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılını kutluyoruz. Bu ilişkilerin çok boyutu var. Siyasi, kültürel boyutu ve ticari boyutu. Resimlerde sayın bakanımın dediği gibi onları kanıtlıyor bize. Ayrıca doğu dünyası ile ilgili Osmanlı ile de ilgili pek çok iz buluyoruz bu resimlerde" diye konuştu. Sergiyi gezen Bakan Günay'a müze müdürü Nazan Öncel de eşlik etti, sergi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabancı Üniversitesi Ertuğrul Günay Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title