Haberler

Bakan Çelik'ten ÖSS'ye Saatler Kala Son Tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS Öncesinde Adaylara ve Velilerine Tavsiyelerde Bulunarak, "Gençlerimizin Kendilerinden Emin Olmalarını, Rahat Olmalarını, Stres ve Heyecan Yapmamalarını ve Kesinlikle Uykularını Almalarını İstiyorum" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS öncesinde adaylara ve velilerine tavsiyelerde bulunarak, "Gençlerimizin kendilerinden emin olmalarını, rahat olmalarını, stres ve heyecan yapmamalarını ve kesinlikle uykularını almalarını istiyorum" dedi.

Şişli'de Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'nun açılış törenine katılan Bakan Çelik, gazetecilerin ÖSS'ye saatler kala gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınava katılan bütün gençlere başarı ve kolaylıklar dilediğini ve bunu bir eleme sınavı olduğunu hatırlatan Çelik, "Sınırlı sayıda kontenjan var. Bu sınavın bir kazanı, bir kaybedeni olacak. Ama kaybedenler sadece sınavı kaybetmiş olur. Hayatı kaybetmiş olmazlar. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı bizim için önemli. Çok puan da alsa, az puan da alsa onlar bizim evlatlarımızdır. Bizim onları 'şartlı sevmek gibi' bir lüksümüz olamaz. Dolayısıyla 100 kişilik sıralamada birisi birinci, birisi yüzüncü olur. Bu eşyanın tabiatı gereği böyledir" dedi.

Sınav öncesinde son tavsiyelerini veren Çelik, "Bu açıdan gençlerimizin kendilerinden emin olmalarını istiyorum. Rahat olmalarını, stres yapmamalarını, heyecan yapmamalarını ve uykularını almalarını istiyorum. Çünkü ben uçakta türbülans oluştuğu esnada şunu söylüyorum: 'Sizin sıkıntı yapmanız, heyecan yapmanız, paniğe kapılmanız türbülansı gidermiyor.' Onun için, içinde bulunduğunuz şartlar ne olursa olsun bence sükunet, sağ duyu, kendinize güven meselenin özüdür ve her şeyi çözer" dedi.

"ÖSS KALKMAYACAK" Gazetecilerin, ÖSS'nin kaldırılacağı yönündeki söylentileri dile getirmesi üzerine konuşan Çelik, 22 Temmuz seçimlerinde bazı siyasi partilerin ÖSS'yi kaldıracağını söylediklerini hatırlatarak, "Kontenjan sayısı yani arz ortada iken, ÖSS'nin kaldırılamayacağını söyledik. Diyelim ki herkes üniversiteye girmek istedi ne yapacaksınız? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Hepsinin de kendine göre şartları var. Bu popülist söylemleri bir tarafa bırakmak lazım. Gençlerimizin hayalleri ile kimse alay etmesin. ÖSS'nin formatı değişebilir. İçeriği değişebilir. Sınav aralığı değişebilir ama ÖSS kalkmaz" diye konuştu.

Bazı gazetelerde yer alan karnelerin yeniden basıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Çelik, "Doğru değil. Ben onun doğru olmadığını dün ve bugün de söyledim. Nedense bazı arkadaşlarımız kendilerini hala 1960-70İ'de sanıyor. Biz elektronik çağdayız. Bir saat önce girdiğiniz verileri bastınız mı hemen alırsınız doğrularını. Onun için şimdi İstanbul'da karneler dağıtıldı, bir problem geldi mi size? Gelmedi. E bitti o zaman. Sorun yok" ºeklinde yan?t verdi.

(C?N-ÖFA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title