Haberler

Bakan Çağlayan: "İmf Ye Borç Veren Bir Ülke Haline Geldik"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini Türkiye'nin ise ihracatta ve ekonomik büyümede dünya rekorunu kırarak enflasyonu düşürdüğünü söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini Türkiye'nin ise ihracatta ve ekonomik büyümede dünya rekorunu kırarak enflasyonu düşürdüğünü söyledi. Çağlayan, " Türkiye, geçmişte İMF başta olmak üzere birçok yerden borç alıyordu. Bugün şükürler olsun ki İMF ye borç veren bir ülke haline geldik. Bununla övünüyoruz, iftihar ediyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan, Beylikdüzü'nde yapımı tamamlanan Eskidji Bit Pazarı'nın açılış törenine katıldı. Törene Çağlayan'ın yanı sıra ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, ses sanatçısı Muazzez Ersoy ile davetliler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin gelişen ekonomik yapısına dikkat çekerek rakamsal veriler doğrultusunda bilgiler verdi. Çağlayan, "Önemli bir etkinliği birlikte gerçekleştiriyoruz. Bilhassa Esenyurt sınırları içinde yapılınca benim için ayrıca önemli. Türkiye ekonomisi adına çok önemli bir çalışma yapılmış. Bu sistemi ben çok yakından tanıyan, ticaretin sanayinin içinden gelen biriyim. Bu kadar müteşebbisi bir araya getirmek ve adeta durma noktasına gelmiş bir işi yeniden canlandırtmak… 1000'e yakın esnafın tüccarın gerek tezgahla gerek dükkanıyla işyeri açması, yanlarında çalıştırdığı personelle birlikte binin üzerinde istihdam oluşturması hem perakende sektörü adına hem de Türkiye adına son derece önemlidir. 330 milyar dolara yakın bir pazardan söz ediyoruz. Türkiye şükürler olsun öyle bir iç pazara sahip ki Türkiye'nin perakende pazarı toplamı 330 milyar dolara geldi. İşte onu 2015 yılında önümüzdeki 3 yıl sonra 450 milyar dolara yaklaşacağı bekleniyor" dedi.

İstanbul'daki AVM'lerin sayısının arttırılacağını ifade eden Bakan Çağlayan, "Bugün İstanbul'da yıllar öncesinde sadece 60 alışveriş merkezi varken 2012

sonu itibariyle bu rakam 360'a çıkacak. Burası halkın alışveriş merkezi… Burada gerek tüketilen maddeler gerek, satışı yapılacak malzemeler, gerek buradan alım yapacak vatandaşlarımız en iyiyi en ucuza en doğru şekilde alacaklar" diye konuştu.

'Avrupa ekonomisi ciddi bir bunalımda' diye sözlerini sürdüren Çağlayan, "Dünya ekonomisi zor bir dönemden geçerken Türkiye ihracatta ekonomik büyümede dünya rekorları kırıyor, enflasyonu düşürüyor" dedi.

Türkiye'nin güçlü ekonomisi ile İMF'yi borç verebilecek bir konuma geldiğine dikkat çeken Bakan Çağlayan, bu durumdan dolayı onur ve şeref duyduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi iyi yönlettiğimizden dolayı İMF'ye borç veren bir ülke konumuna gelmiş bulunuyoruz. Borç veren emir verir. Türkiye'nin gündemini İMF ve diğer kuruluşlar belirlerdi. Ekonomide kimseye eyvallah olmayan bir Türkiye var. Dünya'nın örnek aldığı Türkiye'yi daha fazla geliştireceğiz. Şuan Türk pasaportu dünyada en yüksek itibarı görüyor. Biz hükümet olarak bu millete hükmetmeye gelmedik. Biz sizlere hizmet etmeye geldik. Bundan şeref ve onur duyuyoruz. Türkiye geçmişte İMF başta olmak üzere birçok yerden borç alıyordu. Bugün şükürler olsun ki İMF ye borç veren bir ülke haline geldik. Bununla övünüyoruz iftihar ediyoruz."

Bakan Çağlayan'ın yaptığı konuşmasının ardından açılış törenine geçildi. AVM'nin kurdelesini Bakan Çağalayan, İbrahim Tatlıses ile Muazzez Ersoy birlikte kesti. Törenin ardından Bakan Çağlayan ve beraberindeki heyet işyerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Muazzez Ersoy Çağlayan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title