Haberler

Baka'dan Batem'e Ziyaret

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (baka) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Endemik Bitkilerin Kullanıldıkça Ekonomik Değerinin Ortaya Çıkacağını Belirtti

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, endemik bitkilerin kullanıldıkça ekonomik değerinin ortaya çıkacağını belirtti. Engin, Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki (BATEM) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanışma ve Planlama Toplantısına katıldı. Engin, toplantıda yaptığı konuşmada BAKA olarak destek verdikleri sektörler arasında tıbbi ve aromatik bitkilerin de yer aldığını belirtti. Bölgenin endemik bitkiler konusunda oldukça zengin olduğunu ancak yeteri kadar değerlendirilemediğini savunan Engin, 'Toprak altında duran ve işlenmeyen madenlerin değeri olmadığı gibi kullanılmayan endemik bitkilerin de ekonomik bir değeri yoktur' dedi. BATEM Müdürü Dr. Suat Yılmaz da, Antalya, Isparta, Burdur ve Denizli illerinde tarım sektöründe araştırma, denetim-kontrol, laboratuvar, üretim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini söyledi. BATEM'in bünyesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi kurulduğunu aktaran Yılmaz, bu merkezin BAKA bölgesi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Toplantı sonunda katılımcılar, BATEM'in Aksu İlçesindeki tesislerinde yer alan laboratuvar ile endemik bitkiler botanik bahçesini gezerek incelemelerde bulundular.

(HÖ-BNY) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title