Haberler

Bahçeli: "Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci Askıya Alınmalıdır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin Vereceği Karar Beklenerek Cumhurbaşkanı Seçimi Sürecinin Askıya Alınması Gerektiğini Belirterek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Başkanlığında TBMM'deki Partilerin Liderlerinin Katılımıyla Bir Zirve Yapılmasını Önerdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar beklenerek cumhurbaşkanı seçimi sürecinin askıya alınması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında TBMM'deki partilerin liderlerinin katılımıyla bir zirve yapılmasını önerdi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşanan gelişmelerden Türk demokrasisinin geleceği ve Türkiye'nin huzur ve istikrarı açısından büyük endişe duyduklarını belirtti.

Devlet Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Başbakan Erdoğan ve AKP yöneticilerinin bu sürece ideolojik bir içerik kazandırmak amacıyla yaptıkları tahrik ve zorlamalar, Türkiye'yi demokratik rejimimizin geleceğini tehdit eden bir kriz ortamına sürüklemiştir. Türkiye, demokratik istikrarı tehlikeye sokan bu krizi, çok ağır bir rejim sorununa dönüşmeden demokratik yol ve yöntemlerle aşmaya mecburdur.''

Bahçeli, MHP'nin mevcut krizden çıkış hakkındaki yol haritasını hükümetin, siyasi partilerin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün kurumlarının dikkatine ve değerlendirmesine sunmak istediğini belirterek şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanlığı seçimi Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu bakımdan yüksek mahkemenin vereceği karar beklenerek, seçim süreci askıya alınmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında ve Meclis'teki siyasi partilerin başkanlarının iştirakiyle acilen 'Demokrasi, İstikrar, Güvenlik ve Uzlaşma Zirvesi' yapılmalıdır.

Bu değerlendirme toplantısında, Türkiye'nin artık ertelenemeyecek ve geciktirilemeyecek erken seçim süreci ele alınmalı ve mevcut ağır ortam ışığında seçimlere hangi hükümet yapısıyla gidilmesinin uygun olacağı siyasi çıkar ve düşünceleri aşan bir vatanseverlik anlayışıyla değerlendirilmelidir.

Buradan çıkacak sonuçlar ışığında hükümet, Meclis başkanı ile istişare ederek TBMM'yi erken seçim gündemli olarak acilen toplantıya çağırmalıdır. Meclis'in erken seçim tarihi hakkındaki kararından hemen sonra Türkiye'yi demokratik rejimi koruyarak, suhuletle seçime götürecek hükümet yapılanması için gerekli Anayasal süreçler harekete geçirilmelidir.

Erken seçimden sonra oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk iş olarak geniş tabanlı bir mutabakatla yeni Cumhurbaşkanını seçmeli ve Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bu süre zarfında görevini sürdürmelidir.''

Devlet Bahçeli, açıklamasında, ''Devletin tüm kurumlarının bu normalleşme ve siyasi istikrarın ihyası sürecine katkıda bulunmaları için gerekli koordinasyon Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından sağlanmalıdır'' ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title