Haberler

    Bağkur Prim Borçlularına Yapılandırma

    Bu yazımızda özellikle sigorta primlerini yapılandırması ile alakalı ne gibi haklar ve kolaylıklar var hangi sigorta primleri kapsam içerisinde bu konuda bilgi vermeye çalışacağız.

    Bu yazımızda özellikle sigorta primlerini yapılandırması ile alakalı ne gibi haklar ve kolaylıklar var hangi sigorta primleri kapsam içerisinde bu konuda bilgi vermeye çalışacağız. Bu konunun özellikle gündeme gelmesinin en Önemli sebeplerinden bir tanesi de devletin sigorta borçları ile barış içerisinde yaşamak istemesi aynı zamanda devlete bir mali kaynak sağlanması Diğer taraftan da özellikle Bağkur'lu olan ve primlerini ödemekte zorlanmış olan kişilere kolaylık sağlanması konunun gündeme gelmesini sağlayan önemli etkenler olarak gösterilebilir.

    23 Milyar TL'lik Prim Yapılandırması Hayata Geçiyor

    Meclise geçtiğimiz dönemde gözlerinden kanun teklifi ile birlikte sigorta primleri yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor.  Bu sayede 23 milyar liralık primim yeniden yapılandırılması hedefleniyor sigorta prim borçlarını gecikme zammı ve faizi silinecek Ayrıca taksitlendirme de yapılabilecek. Bu sayede prim borçlarına önemli kolaylıklar gelecek ürünler de sağlanmış olacak.

    Hangi Borçlar Kapsam İçerisine Alınıyor?

    Ilk olarak hangi borçlar kapsamda onu Inceleyeceğiz. Meclis gündemine Gelen prim yapılandırması kapsamında neredeyse bütün sigorta primleri var Burada dikkat edilmesi gereken konu tarih. 2017 yılı Mart ayı öncesinde ödenmesi gereken 4A 4B 4C  yani Sigorta Bağkur ve hürriyete ilişkin sigorta primleri yeniden yapılandırılacak. Bu sayede SGK prim borcu bulunan işverenler teşviklerden de yararlanabilir hale gelecekler yürürlükte olan teşviklere SGK prim borcu olan işverenler yararlanamıyor. Borç yapılandırması kapsamında borcunu yapılandıran ve ödemeye başlayan işverenlerin teşviklerden yararlanabilmesi mümkün.

    Prim yapılandırması kapsamında kendi primini ödeyen 4B' liler yani eski adıyla bağkurlularda var. Kendi Dükkanı olan küçük esnaf çoğu kez kirasını ödeyip giderlerini karşılıyor ancak sigorta primlerini ödemeyi imkan bulamıyor İşte bu nedenle birikmiş sigorta prim borcu bulunan bağkurlularda kapsamı alındılar borç yapılandırması kapsamında primlerini ödeyen bağkurlular emekli olabilecekler veya sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilecekler.

    Geçmiş dönemde Bağkurlu çalışması olan primlerini ödememiş kişiler Bu günlerine emekliliklerinde değerlendirme şansını Böylece kavuşmuş olacaklar.

    İsteğe Bağlı Sigortada Gelişmeler

    Bir Başka konuda isteğe bağlı sigorta primi ödeyenler açısından gelişmeler hayata geçmiş oluyor. Yine prim yapılandırması kapsamında isteğe bağlı sigortalılar da bilmiyor 1 Ekim 2008 sonrası isteğe bağlı sigortalılar Bağkurlu olarak değerlendiriliyor lar Bu çerçevede kendi primini ödeyen isteğe bağlı sigortalıların 2017 yılı Mart ayı öncesinde ödenmemiş primleri de yapılandırma kapsamında

    Topluluk Sigortası Yapılandırması

    Diğer yandan şu anda uygulanmayan topluluk sigortası çerçevesinde prim borcu bulunan ve bu nedenle bu kapsamdaki günleri SGK da görünmeyen kişileri de filmleri yapılandırma kapsamında ödenebilecek.

    Kaynak: Kucukisletmeler.com / Ekonomi

    Sosyal Güvenlik Kurumu Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title