Haberler

Bağış "Papaza Kızıp Orucu Bozmayalım"

Bakan Egemen Bağış, Ak Parti Iğdır il kongresinin ardından, Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti, kentin sorunları ile ilgili brifing aldı.

Bakan Egemen Bağış, Ak Parti Iğdır il kongresinin ardından, Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti, kentin sorunları ile ilgili brifing aldı. Vali Amir Çiçek, Bakan Bağış'a Küçük ve Büyük Ağrı Dağını gösteren tablo ile Karabağ kilimi hediye etti.

Resmi kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş başkanlarıyla Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda bir araya gelen Egemen Bağış burada yaptığı konuşmasında, "Bana her yerde soruyorlar. Avrupa Birliği'ne üye olmamız şart mı diye. Ben de şart değil fakat üstüne çıkmamız şart. Bu Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma emrinin gereği. Bunun için çıkmalıyız" dedi.

Avrupalı nasıl hızlı trenle, uçakla yolculuk yapıyorsa Türk insanının da buna sahip olması gerektiğini söyleyen Bağış, "Papaza kızıp oruç bozmayacağız. İnsanımızın yaşam standardını yükselteceğiz. İster Türk, Kürt, Azeri, Boşnak ve Çerkez olun herkes çocuklarını en iyi şekilde okutmak ister. 15 yıl öncesinde 'Kürdüm' denilemiyordu, konuşulamıyordu. Bugün devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Kıyamet kopmuyor. Bu değişimi AB için değil insanımız için yaptık" diye konuştu.

Egemen Bağış, Başbakan'ın terör örgütüne 'silah bırakın' çağrısına yaptığını hatırlatarak, "Terör belasına da noktayı koyacağız. Bu çağrıya uyacaklar" dedi. Türk tarihine iftira atanlara, 75 milyon adına "Soykırım yoktur" diyerek görevini yaptığını belirten Egemen Bağış, "Bu ülkede ne Sünniler Alevileri Sünnileştirdi, ne Aleviler Sünnileri Alevileştirdi. Ne Türkler, Kürtleri Türkleştirdi. Ne de Kürtler Türkleri Kürtleştirdi. Değiştirebildi. Biz olduğumuz gibi birlik içinde yaşayacak ve çalışacağız. El birliği ile ülkemizi kalkındıracağız" dedi.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey'i Bakan Egemen Bağış'a bir plaket verdi. Bakan Egemen Bağış, kongrede Ermenilere yaptığı çağrıyı yenileyerek, "Allah Ermenilere akıl, fikir versin. Eurovision'dan çekileceklerine Karabağ'dan çekilsinler" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: IĞDIR (DHA)

========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Amir Çiçek Ak Parti Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title