Haberler

Bağdat'ta Sokağa Çıkma Yasağı

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta, Çatışmaları Önlemek İçin Bu Gece Yerel Saatle 23.00'ten Pazar Günü Sabah 05:00'e Kadar Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, çatışmaları önlemek için bu gece yerel saatle 23.00'ten pazar günü sabah 05:00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Iraklı bir askeri sözcü, güvenlik güçleriyle Şii milisler arasındaki şiddetli çatışmaların ardından Bağdat'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirdi.

Ülkenin ikinci büyük ve petrol kenti Basra'da önceki gün Şii milislere yönelik başlatılan operasyonun ardından başlayan ve başta Bağdat olmak üzere diğer kentlere sıçrayan, 188 kişinin öldüğü, 636 kişinin yaralandığı çatışmalar radikal Şii lider Mukteda Sadr yandaşlarının şiddetli protestolarına da neden olmuştu.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığının, Bağdat'taki Amerikan Büyükeçiliğinin tüm personeline, direnişçilerin saldırılara karşı sıkı korunmaları, büyükelçilikten dışarı çıkmamaları talimatı verdiği bildirildi.

AP ajansının haberine göre, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği personeline gönderilen notta, dışarıya çıkmak zorunda kalmaları durumunda da miğfer takmaları ve diğer koruyucu giysileri giymeleri istendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı notunun, Bağdat'ta büyükelçiliğin ve Irak hükümet binalarının bulunduğu, sıkı koruma altındaki Yeşil Bölgeye bugün düzenlenen roket saldırısında da bir Amerikalı sivil memurun ölmesinden sonra gönderildiğine dikkat çekiliyor.

Yeşil bölgeye pazartesi günü düzenlenen saldırıda da 1 Amerikalı sözleşmeli personel ölmüş, 4'ü ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title