Haberler

Bağdat: Papanın İslam Dünyasına Yönelik Açıklamalarına Tepkiler

Irak'ta Faaliyet Gösteren Ceysul İslam Adlı Silahlı Bir Örgüt, Papa 16. Benedikt'in İslam Dünyasının Tepkisini Çeken Sözlerine Karşılık Vatikan'ı Vurma Tehdidinde Bulundu. Örgütün İnternette Yayımlanan Açıklamasında, "Haçlıları Roma'nın Kalbinde Yıkmaya ve Vatikanlarını Vurmaya And İçiyoruz" Denildi.

Irak'ta faaliyet gösteren Ceysul İslam adlı silahlı bir örgüt, Papa 16. Benedikt'in İslam dünyasının tepkisini çeken sözlerine karşılık Vatikan'ı vurma tehdidinde bulundu. Örgütün internette yayımlanan açıklamasında, "Haçlıları Roma'nın kalbinde yıkmaya ve Vatikanlarını vurmaya and içiyoruz" denildi.

Irak'taki saldırılarında sürekli ABD askerlerini hedef alan Ceysul İslam'ın bildirisi, "Haçlı köpeklerine ithaf edilmiştir" diye başlarken, ABD askerlerini hedef alan 6 film de aynı sitede yayına kondu. Bildiride ayrıca, "Ancak tahtlarınız ve haçlarınız kendi topraklarınızda yıkıldığında rahat edeceğiz" ifadesi dikkat çekti.

Irak hükümeti ise, harekete geçen örgütlere ve tepkili halka Papa'nın sözleriyle ilgili olarak daha sakin olunması çağrısında bulundu. Hükümet sözcüsü Ali El Dabbai, Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Allah'ı ve onun peygamberlerini sevenler, Irak'taki Hristiyan kardeşlerine zarar verecek hareketlerden uzak dursun" mesajı verdi.

Bu açıklamalardan önce dün akşam ülkenin güneyindeki Basra kentinde bir kilise saldırıya uğramıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title