Haberler

Bae'de "Kültürlerarası Diyalog" Konferansı

Yazar Elif Şafak: "Kimseyi ötekileştirmeden kucaklayacak bu coğrafyaya can vermeliyiz"

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kültür ve sanat etkinlikleriyle tanınan Şarika Emirliği'nde düzenlenen "Kültürlerarası Diyalog" konulu konferansa katılan yazar Elif Şafak, Ortadoğu'da çoksesliliğin önemine değindi.

Şarika Medya Merkezi Başkanı Şeyh Sultan bin Ahmed el-Kasımi'nin evsahipliğinde gerçekleşen konferansa Şafak'ın yanısıra Ürdünlü yazar ve politikacı Dr. Lana Mamkegh, Arap Düşünce Forumu Genel Sekreteri Dr. Sadık El-Fakih ve Lübanlı eski bakan Ziyad Barud katıldı.

"Özgürlük olmazsa diyalog da olmaz"

İnsanlığın her zaman çok sesli olduğunu dile getiren Şafak, "Ortadoğu'da çokseslilik daha da önemli, insanlar İslamı aşırıcılar üzerinden tanımamalı" ifadelerini kullandı. "Özgürlük olmazsa diyalog da olmaz" diyen Şafak, kültürler arası diyalog için kelimelerin özgür olması gerektiğini vurguladı.

Edebiyatı kendini başkasının yerine koyabilme sanatı olarak tanımlayan Şafak, edebiyatın empatiyi arttırarak karşıdakini anlamayı kolaylaştırdığını kaydetti.

"Kimseyi ötekileştirmeden kucaklayacak bu coğrafyaya can vermeliyiz" diyen Şafak, kültür ve sanatta kadınların yeterince yer almadığını hatırlatarak, "Özellikle Ortadoğu'da bu coğrafyada kadınlar kamusal alanda konuşmuyor, yeterince kadın sesi duymuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Özgürlüğü halklar alır"

Türki El-Dahil'in yönettiği oturuma konuk olan Ürdünlü yazar ve politikacı Dr. Mamkegh ise özgürlüğün yönetim tarafından verilen değil, toplumların aldığı bir şey olduğunu söyledi.

Arap Düşünce Forumu Genel Sekreteri Dr. Fakih de Ortadoğu halklarının sosyal değişimine ve IŞİD'in tavrına değinerek, aşırıcı grupların diyaloğu her alanda imkansız kıldığını belirtti.

"Diyalog lazım demek yetmez"

Barud ise Arap baharı sürecinde yaşananlara ilişkin, şunları söyledi:

"Ortadoğu'da diyalog sürecini iyi yönetemedik. Entelektüel ve fikir önderleri de yapamadı. Diyalog lazım demek yetmez. Arap baharında entelektüeller insiyatif alarak diyaloğu organize etmeliydi." - Birleşik Arap Emirlikleri

Kaynak: AA / Güncel

Elif Şafak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title