Haberler

Aziz Yıldırım'ın İtirazına Ret

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaş Yöneticisi Levent Erdoğan'ın 1 Aylık Hak Mahrumiyeti Cezasını, "İhtar"a Çevirerek Kaldırırken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un 2 Yıl Hak Mahrumiyeti Cezası da 1 Yıla İndirildi. Başkan Aziz Yıldırım ile Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'nın İtirazları İse Reddedildi.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaş yöneticisi Levent Erdoğan'ın 1 aylık hak mahrumiyeti cezasını, "ihtar"a çevirerek kaldırırken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un 2 yıl hak mahrumiyeti cezası da 1 yıla indirildi. Başkan Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'nın itirazları ise reddedildi.

Tahkim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, gündemindeki dosyaları görüştü. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Erdoğan'a, "Görsel yayın yoluyla spor ahlakına aykırı beyanda bulunmaktan", Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 1 ay hak mahrumiyeti cezasını, Tahkim Kurulu "ihtar"a çevirdi.

Kurul, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Koç'a verilen 2 yıl hak mahrumiyeti cezasını da 1 yıla indirdi.

Beşiktaş ile yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'nın 2 yıl hak mahrumiyeti cezası verdiği Koç'un itirazını görüşen kurul, "Olayın oluş özelliğine göre fiille ceza arasında orantısızlık bulunduğu" görüşüyle bu cezanın 1 yıla indirilmesine karar verdi.

Aynı maç sonrası açıklamaları nedeniyle 1 yıl ceza alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 6 ay ceza alan asbaşkan Murat Özaydınlı ve 1 ay ceza alan Mahmut Uslu'nun itirazları ise ceza yerinde görülerek reddedildi.

Bu arada Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman'ın 2 müsabakadan men cezası ile Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin'in, verilen tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvuruları da kurul tarafından geri çevrildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title