Haberler

Ayini İzleyen Zanlı Sinirlenmiş

İzmir'de Bir Kilisede Rahibi Bıçakla Yaralayan Zanlı R.b'nin Hristiyanlık Hakkında Bilgi Almak Amacıyla Balıkesir'den İzmir'e Geldiğini, Katıldığı Ayin Sonrasında Bir Anda Sinirlenerek Rahibi Bıçakladığını Söylediği Öğrenildi.

İzmir'de bir kilisede rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B'nin Hristiyanlık hakkında bilgi almak amacıyla Balıkesir'den İzmir'e geldiğini, katıldığı ayin sonrasında bir anda sinirlenerek rahibi bıçakladığını söylediği öğrenildi.

Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinde rahip Adriano Francini'yi(65) yaralayan 19 yaşındaki zanlı R.B, suç aleti bıçakla yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı.

Zanlının Balıkesir'de inşaat işçisi olduğunu ve babasının tarlasında çalıştığını, merakından internette kiliselerle ilgili araştırma yaptığını ve İzmir'deki Saint Antuan Kilisesi'ni telefonla aradığını anlattığı belirtildi.

Zanlının, kilise görevlilerinin daveti üzerine İzmir'e gelerek, ayini izlediğini, daha sonra koridorda kendisini uğurlayan rahip Adriano Francini'nin konuşmalarına sinirlenerek bir anda bıçakladığını ve kaçtığını söylediği kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren rahip Francini'nin de Hristiyanlık hakkında bilgi almak isteyen zanlı ile 15 dakika görüştüğünü ve daha sonra ayini izleyebileceğini söylediğini anlattığı bildirildi.

Rahip Francini, ayini takip eden R.B'yi koridorda uğurlarken, Hristiyanlığa geçmenin kolay olmadığını, bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini anlattığını, bu sırada zanlının bir anda sinirlenip karnına yumruk atarak kaçtığını, daha sonra arkadaşlarının karnındaki kanamayı fark etmesiyle bıçaklandığını anladığını söylediği öğrenildi.

Olaydan sonra kısa süre içinde eşkali belirlenen R.B'nin Çay Mahallesi Karakolu yakınında, karakolda görevli polisler tarafından şüphe üzerine yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title