Haberler

Aydın: Vali Malay'dan Engelliler Derneğine Ziyaret

Aydın Valisi Mustafa Malay, Engelliler Derneği Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Aydın Valisi Mustafa Malay, Engelliler Derneği Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Derneğin genel merkezi olan Aydın ESKO İşhanı'ndaki bürosunda gerçekleşen ziyarete Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Özbaş ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları katıldı. Dernek üyeleri tarafından kapıda karşılanan Vali Malay'a derneğin projeleri ve sorunları hakkında bilgi verildi. Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Özbaş, akraba evlilikleri nedeniyle Aydın'ın en büyük beldelerinden biri olan Acarlar Beldesi'nde çeşitli yaşlarda 400 engellinin bulunduğunu söyledi. Aydın merkez ilçe, belde ve köylerde derneklerine kayıtlı yaklaşık bin üyenin bulunduğunu ifade eden Özbaş, "Zihinsel ve yatalak özürlülere evlerine kadar giderek hizmet verilecek olan bir proje hazırlığındayız. Ayrıca Aydın Barosu tarafından dernek üyelerimizin hukuki işlemlerinde ücretsiz avukatlık hizmeti sağlanacak olan protokolü imzaladık" dedi.

Vali Malay ise, devlet ve halk olarak engellilerden üst düzeyde yararlanılması gerektiğini dile getirdi. Engelli vatandaşların sağlam kişilerden daha başarılı olduğuna dikkat çeken Malay, "Zaman zaman bu vatandaşlarımızın çok iyi projeler üretebildiklerini görüyoruz. Banka ve resmi işlemler sırasında engellilerin kuyruklarda bekletilmemesi için kurum ve kuruluş idarecilerine genelge göndereceğim. Engelli vatandaşlarımız sorunlarının kısa sürede çözümlenmesi için valiliğimize gelerek çekinmeden başvuruda bulunsunlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title