Haberler

Aydın: Kuşadası'nda Yabancılar Örgütlendi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan yabancı gelinlerin öncülüğünde, "Ege Bölgesi Yabancılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği" kuruldu.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan yabancı gelinlerin öncülüğünde, "Ege Bölgesi Yabancılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği" kuruldu.

Merkezi Kuşadası'nda bulunan Ege Bölgesi Yabancılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (İnternational Club of Kuşadası) kurucu üyeliklerini Belçika uyruklu Van Rooy Gerda, Alman uyruklu Ursula Altun, İsviçre uyruklu Marianne Richner, İngiliz uyruklu Carol Wilkinson, Moldovya uyruklu Olga Pezuk, Belçika uyruklu Ingrid Peetermans Turhanoğlu, Türkiye uyruklu Ramazan Alan ve Danimarka uyruklu Jan Stouby Gronkjaer yapıyor. Derneğin kurucu üyesi Alman uyruklu Ursula Altun, dünyanın değişik ülkelerinden gelip Kuşadası'nda yaşayan farklı kültürlere sahip insanları biraraya toplamak amacıyla böyle bir dernek kurduklarını söyledi. Bir Türk'le evlenen ve aynı zamanda Türk vatandaşı da olan Ursula Altun, yabancıların birbiriyle kaynaşmasını sağlayıp, Türk ve yabancı dostluğunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, farklı sosyal bakış açılarıyla kültürleri ortak bir noktada buluşturup, sorunlar karşısında çözüm yolları arayacaklarını kaydetti. Her ay düzenli olarak toplantı yapacaklarını anlatan Altun, derneğin hiçbir siyasi veya dini etkinlikle alakası bulunmadığını ve hiçbir zamanda olmayacağını vurguladı.

Bu arada, Ege Bölgesi Yabancılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, ilk toplantısını Atınç Otel'de gerçekleştirdi. Her ay düzenli olarak toplantı yapma ve bir konuyu tartışma kararı alan dernek üyelerinin ilk toplantısına konuk olarak Saydam Tıp Merkezi'nde görevli Dr. Bora Kamalı ile avukat Bülent Tokuçoğlu katıldı. Toplantıda konuşan Dr. Kamalı, dernek üyesi yabancıların sorularını da cevaplandırdı. "Devlet Hastaneleri ile özel hastaneler arasındaki fiyatlar arasında neden bu kadar büyük uçurum var?" şeklindeki soru üzerine Dr. Kamalı, Devlet Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı'ndan destek aldığını, özel hastanelerin ise böyle bir imkanı olmadığını belirterek, fiyat farkının bundan kaynaklandığını söyledi. Yabancılar, sağlık hizmetlerinde böylesine büyük fiyat farklarına şartlar ne olursa olsun anlam veremediklerini söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

Dominique Burdin:

Kuşadasında yeni yerleştirdim, kimse tanımıyorum. Benim gibi yabancı emeklileri tanışmak isterim. Neslimden insanlarla tanışmak için bir derneğe katılmak istiyorum. Yardım edebilirseniz lütfen bana cevap verin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title