Haberler

Aydın: Kuşadası'nda Atatürk Resmi Tartışması

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Kuşadası Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonunda Düzenlenen Tören İçin Atatürk'e Benzemeyen Bir Resmin Asılması Tartışmaya Neden Oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kuşadası Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen tören için Atatürk'e benzemeyen bir resmin asılması tartışmaya neden oldu.

Bugün Kuşadası'nda yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması için düzenlenen fidan dikim törenine katılan Aydın Valisi Mustafa Malay, Öğretmenler Günü resmi töreni için okul salonuna asılan Atatürk'e benzemeyen Atatürk posterine tepki gösterdi. Söz konusu posterle ilgili soruşturma açılması için talimat verdiğini belirten Vali Malay, gerekli incelemenin yapılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını söyledi.

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan ile çok sayıda daire amiri ve öğretmenin de katıldığı toplantıda diğer resmi dairelerde bulunan çok sayıda Atatürk resmi yerine, ona hiç benzemeyen bir posterin seçilmesi büyük eleştiri almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title