Haberler

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz: Türkiye ile Anlaşmaya İhtiyacımız Yok

AVUSTURYA Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği'nin sığınmacılar konusunda Türkiye ile anlaşmaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

AVUSTURYA Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği'nin sığınmacılar konusunda Türkiye ile anlaşmaya ihtiyacı olmadığını söyledi. Kurz, Focus Online'e verdiği mülakatta, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını iptal etme ihtimali konusunda, "Türkiye'nin anlaşmayı resmen iptal edip etmeyeceğini bilmiyorum. Ancak şu anda yaşadığımız, Türkiye'nin vize uygulamasının kaldırılması için tehdit etmesi ve baskı yapmaya çalışmasıdır. Biz şantaj yapılmasına izin vermemeliyiz, bu nedenle bir B planına değil, gerçek bir A planına ihtiyacımız var. Kendi sınırlarını koruyan güçlü bir Avrupa'ya" diye konuştu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, "Avrupa şimdiden anlaşmanın iptal edileceğine kendisini hazırlamalı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizim sığınmacı akınını başarıyla durdurmuş İspanya ve Avustralya gibi ülkeleri örnek almamız gerekiyor. Avrupa'ya yasadışı yollardan seyahat edenlerin dış sınırlardaki adalarda toplanılması ve Avrupa yerine güvenli üçüncü ülke merkezlerine geri gönderilmesi gerekir. Biz genel olarak sığınmacıların geçişine karşıyız. Ancak, ülkemizde yığılmasını da seyredecek değiliz. Acil durum önlemi olarak ulusal önlemler yine mümkün olabilir. Ama böyle bir Avrupa benim yaşamak istediğim bir Avrupa değil. Avrupa kendi sınırlarını koruyacak kadar güçlüdür. Biz gerekli tedbirleri alırsak, bir B planına gerek kalmaz. Bu yüzden Türkiye ile anlaşmaya ihtiyacımız yok." - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Avusturya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title