Haberler

Avrupa Ahlaki ve İnsani Görevini Yerine Getirmeli"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, göçmenlere ilişkin Avrupa'nın "ahlaki ve insani" görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, göçmenlere ilişkin Avrupa'nın "ahlaki ve insani" görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Haftalık kolej toplantısının ardından AB Komisyonu binasında basın toplantısı düzenleyen Avramopoulos, Akdeniz'de Alman sivil toplum örgütüne ait iki gemide 19 gündür bekleyen 49 düzensiz göçmenin durumuna değinerek, "Dürüst olalım, son haftaları Avrupa'nın en iyi dönemi olarak değerlendiremeyiz. Denizde 49 kişiyi yaklaşık 3 hafta boyunca tutmak AB'nin değerleriyle örtüşmüyor. AB insani değerler ve dayanışmayı temsil ediyor, bunları göz ardı etmek Avrupa'yla bağdaşmıyor." ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede yoğun irtibat ve çalışmalar sonrasında göçmenleri bulunduran iki geminin Malta'ya kabul edilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Avramopoulos, bu tür olayların insan kaçakçılarının faaliyetlerini engellemek için "sorumlu davranma ve kurallara uymanın" önemini ortaya koyduğunu vurguladı.

Avramopoulos, Avrupa'ya yönelik düzensiz göçü azaltma konusunda kararlılıklarını koruduklarını ancak bu sorunun tam olarak çözülmediğini belirterek, "öngörülebilir ve sürdürülebilir" mekanizmaların oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.

"Avrupa ahlaki ve insani görevini yerine getirmelidir"

Düzensiz göçe ilişkin "Avrupa ahlaki ve insani görevini yerine getirmelidir." diyen Avramopoulos, AB Komisyonunun üye ülkelerle gerekli düzenlemeleri yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

AB'nin iltica kurallarına ilişkin çalışmaları artık tamamlaması gerektiğine işaret eden Avramopoulos, bunun düzensiz göçü azaltmak ve Avrupa'daki iltica başvurularını hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için önemli olduğunun altını çizdi.

Avramopoulos, üçüncü ülkelerle yapılan iş birliğinin düzensiz göçü azaltmakta kilit öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, kıtaya yönelik düzensiz göç akınının kriz öncesi dönemlere döndüğü bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Akdeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title