Haberler

Avrupa Adalet Divanı: "PKK'yı Terör Listesinden Çıkarın"

Avrupa Adalet Divanı, PKK'nın AB'nin Terör Listesine Dahil Edilmesine İlişkin Prosedürün Avrupa Yasalarına Aykırı Olduğunu Hükmetti. Örgütün Terör Listesinden Çıkarılmasını Öngören Mahkeme Kararının, Avrupa Konseyince Ele Alınması Bekleniyor.

Avrupa Adalet Divanı, PKK'nın AB'nin terör listesine dahil edilmesine ilişkin prosedürün Avrupa yasalarına aykırı olduğunu hükmetti. Örgütün terör listesinden çıkarılmasını öngören Mahkeme kararının, Avrupa Konseyince ele alınması bekleniyor.

AB'nin yüksek mahkeme konumundaki Avrupa Adalet Divanı, 2002 yılında AB terör listesine dahil edilen PKK'nın avukatlarınca yapılan itirazını inceledikten sonra PKK'nın listeye eklenmesi prosedürünün Avrupa yasalarına aykırı olduğunu hükmetti. Adalet Divanı, daha önce reddedilen, PKK'nın itirazını 2007 yılının başlarında kabul edilebilir bulmuş ve örgütün listeden çıkarılmasını talep edebileceğini de bildirmişti.

2006 yılında İran rejimine muhalif örgüt Halkın Mücahitleri konusunda "emsal" sayılan bir karar veren Avrupa Adalet Divanı, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün terör listesine alınması ve mallarının dondurulmasının Avrupa yasalarına aykırı olduğunu gerekçesiyle AB'nin kararını iptal etmişti.

Adalet Divanı'nın Halkın Mücahitleri Örgütü'ne ilişkin kararı açıklandığında AB başkentlerinde kararın listede bulunan PKK ve ETA gibi örgütler için "emsal" oluşturacağı yorumları yapılmıştı.

Bu arada, Avrupa Adalet Divanı'nın kararının önümüzdeki dönemde AB Konseyince ele alınması bekleniyor. (ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title