Haberler

Avcılar'da Keneye Karşı İlaçlama Çalışması...

Avcılar'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyan kene riskine karşı ilçedeki ağıllar ilaçlandı.

Avcılar'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyan kene riskine karşı ilçedeki ağıllar ilaçlandı.

Avcılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ve veteriner ekiplerinin, Tahtakale Mahallesi'nde hayvan beslenen ağıllarda ilaçlama yaptığı, hayvanlar üzerinde de kene kontrolü gerçekleştirdiği belirtildi.

Çalışmaların, Zabıta Müdürü Mehmet Güven tarafından yönetildiği kaydedilen açıklamada, hayvan beslendiği tespit edilen iki evin giriş katının da ilaçlandığı bildirildi.

Zabıta Müdürü Mehmet Güven de açıklamasında, kenenin özellikle koyun ve köpek gibi küçükbaş hayvanlarda görüldüğünü belirterek, ''Kene, küçükbaş hayvanların kulaklarında, kuyruk altında ve bacak aralarında kendisine beslenmek için yer bulan bir hayvandır. Aynı zamanda, açık alanda piknik yapan insanlar da kenelerin hedefi olabiliyorlar'' dedi.

Kontrollerde keneye rastlanmadığını belirten Güven, kene ve diğer zararlılara karşı ilaçlamanın aralıklı olarak tekrarlanacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title