Haberler

Aü'deki Olaylarla İlgili Yayın Yasağı Kararı

Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi Akdeniz Üniversitesi'nde Yaşanan Silahlı Kavgayla İlgili Yayın Yasağı Kararı Aldı.

Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan silahlı kavgayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Akdeniz Üniversitesi'nde yaşayan olaylarla ilgili daha önce 'Gizlilik kararı' alınmasına rağmen soruşturma ile ilgili basında haberler çıktığını vurgulanarak yayın yasağı kararı alınmasını istedi. Başsavcılığın yazısında, "Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi, kamuoyundaki 'bilgi kirliliğinin' önlenmesi, olaya katılan kişilerin tespit edilerek yakalanması ve suça katılan kişilerin tespit edilmesi amacıyla, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek nitelikte yayınlar yapılması ve belge içeriklerinin açıklanmasının önlenmesi" talep edildi.

Başsavcılığın talebini değerlendiren 2. Sulh Ceza Mahkemesi talebi haklı bularak, "Kamunun bilgilendirilmesine ilişkin haber özelliği taşıyan haberler dışında, soruşturmayla ilgili belge niteliğinde olan olaya ve kişilere yönelik sesli ve görüntülü yayınların medyada kullanılmasının ve yayınlanmasının önlenmesine" karar verdi.

(SE-SÇ-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title