Haberler

Atakum Sahiline Tartışmalı Balık Çiftliği

Samsun İl Genel Meclisi, İtirazlara Rağmen Atakum Beldesi Yeşilyurt Alışveriş Merkezi Karşısında Açık Denizde Balık Çiftliği Kurulmasını Onayladı.

Samsun İl Genel Meclisi, itirazlara rağmen Atakum Beldesi Yeşilyurt Alışveriş Merkezi karşısında açık denizde balık çiftliği kurulmasını onayladı.

İl Genel Meclisi aralık ayı 2. toplantısı meclis başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem harici evrakların okunmasının ardından Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nun onayladığı Bafra ilçesi Ozan köyü Soğuksu mevkisinde balık çiftliği kurulması talebi okunarak oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Tartışmalara neden olan Atakum Beldesi Yeşilyurt Alışveriş Merkezi sahili 2 mil açığında ağ kafeslerde yıllık 700 ton kapasiteli alabalık, yıllık 250 ton levrek yetiştiriciliği için 2 bin

metrekarelik deniz yüzey alanının 15 yıllığına kiraya verilmesine dair komisyon raporu okundu. Uygun görülen komisyon raporuna CHP ve MHP yerin uygun olmadığı, çevre kirliğine neden olacağı ve birçok ilde çevre kirliliği yaptığı için balık çiftliklerinin kapatıldığına dikkat çekti.

CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, Türkiye genelinde oluşan çevre kirlilikleri nedeniyle çiftliklerin kapatılmaya başlandığını, vatandaşların sahilden en çok istifade ettiği Atakum beldesi deniz açığında böyle bir tesisin kurulmak istenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Açıkta kurulacak çiftlik için kıyıda da tesis yapılması gerektiğini hatırlatan Şahin, "Kıyı Şerit Kanunu'na göre bu zaten yasak. Talep yazısı dün akşam geldi, acele bir şekilde bugün meclise yetiştirildi. Konu cuma günü görüşülecekti. Ben

komisyonun yerinde inceleme yaptığına da inanmıyorum. Bu bir çevre katliamıdır" dedi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Yurduseven, çiftliğin Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü'nden, ÇED Raporu'nun olumlu olduğunu, çiftlik yapımı için gerekli izinlerin alındığını, komisyon olarak uygun gördüklerini, iyi bir yatırım olacağı kanaatinde olduklarını, meclis olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Tesisin kurulmasını istemeyen MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan ise daha önceki meclis görüşmelerinde ilçelerde çiftlik kurulmasına izin verilmediğini,

bakanlık izin verdiği diye, meclis olarak kendilerinin uygun görüp, kabul edecekleri anlamına gelmediğini, karşı olduğunu ifade etti. Yapılan oylamada çiftlik kurulması oy çokluğuyla kabul edildi.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Balık çiftliğinin buraya kurulması doğru değil. Hoş bir görüntü olmayacak. İnsanların denize girmediği bölgelerde yapılması daha doğru olurdu. Başka alternatifler değerlendirilmeliydi" diye konuştu.

Bu arada, balık çiftliğinin kurulması için alınan olumlu ÇED Raporu'na rağmen, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli ruhsat ve izinlerin alınması gerekiyor.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title