Haberler

Atak Helikopterleri Projesinde Mutlu Sona Doğru

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın İhtiyacı İçin Üretimi Planlanan Atak Helikopterleri Projesinde Sona Gelindi. İlk 50 Adetlik Üretimde Ana Yükleniciliği Üstlenen Tai, İtalyan Agusta Firmasıyla Sözleşme Görüşmelerini Başlattı. Toplam Proje Süresi 114 Ay Olan Program Kapsamında İlk Özgün Helikopterin Teslimatı 60 Ayda Tamamlanacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı için üretimi planlanan Atak helikopterleri projesinde sona gelindi. İlk 50 adetlik üretimde ana yükleniciliği üstlenen TAİ, İtalyan Agusta firmasıyla sözleşme görüşmelerini başlattı. Toplam proje süresi 114 ay olan program kapsamında ilk özgün helikopterin teslimatı 60 ayda tamamlanacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı için üretimi planlanan taktik-taarruz helikopterleri projesinde son aşamaya gelindi. Yazılım ve donanımı milli imkanlarla tasarlanıp üretilecek olan toplam 90 adetlik savaş helikopteri üretiminde ana yükleniciliği üstlenen Türk Havacılık Sanayi ile İtalyan Agusta Westland arasındaki sözleşme görüşmelerinin başlatılması için ilk somut adım atıldı. İlk aşamada 50 adet daha sonra opsiyonel olarak 40 olmak üzere toplam 90 adet üretilmesi planlanan savaş

helikopterlerinde ilk teslimat 60 ay sonra gerçekleşecek. Toplam proje süresi 114 ay olan proje takviminde, TAİ'nin iş payı altıncı helikopterden itibaren en üst düzeyde artırılacak.

(DUY-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title