Haberler

Asya Kalkınma Bankası Direktörü Sebastian Paust Türkiye'ye Geliyor

Asya Kalkınma Bankası Türkiye Direktörlüğü'ne Getirilen Sebastian Paust, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (Deik) Orta Asya ve Asya Pasifik Bölgesi'nde Proje Yürütmeyi Düşünen Türk Firmalarıyla Görüşecek.

Asya Kalkınma Bankası Türkiye Direktörlüğü'ne getirilen Sebastian Paust, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) Orta Asya ve Asya Pasifik Bölgesi'nde proje yürütmeyi düşünen Türk firmalarıyla görüşecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) yapılan yazılı açıklamada, yıllık ortalama 6 milyar dolar tutarında proje finansmanı sağlayan Asya Kalkınma Bankası'nın, ekonomik büyümeye katkı, yoksulluğun azaltılması, insan kaynaklarının geliştirilmesi, kadının toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi ve çevrenin korunması gibi temel amaçları benimseyen projelere kredi sağladığı belirtildi.

Türk iş dünyasının aralarında Hindistan, Pakistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Filipinler, Vietnam, Endonezya gibi Asya Pasifik ülkeleri ile tüm Orta Asya ülkelerinde faaliyet gösteren Asya Kalkınma Bankası'nın kredilerinden ve imkanlarından daha fazla yararlanabilmesi için toplantıyı düzenlediklerini söyleyen DEİK Direktörü Ufuk Yılmaz, toplantıyla ilgili olarak "Şimdiye kadar Doğuş, Alarko, Ülker, Limak, Stfa gibi önemli firmaların da yer aldığı çok sayıda şirket Asya Kalkınma Bankası'ndan proje finansmanı

olarak yararlanmış ya da yararlanmaya devam etmekte. Sadece taahüt sektörü Asya Kalkınma Bankası aracılığıyla 2006'da 37 milyon dolarlık proje üstlendi. 6 milyar dolarlık kredi pastasını düşünecek olursak çok yüksek sayılmaz. Orta Asya üzerinden Asya Pasifik Bölgesi'ne doğru şirketlerimizin genişlemesi lazım. Bu toplantıyı da daha fazla Türk firmasının 6 milyar dolarlık imkândan pay alabilmesi için organize ediyoruz" dedi.

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title