Haberler

Artvin-2 Bin 350 Kiloya Ulaştığı Boğasını Kontrol Edemez Hale Geldi-Hd

2 bin 350 kiloya ulaştığı boğasını kontrol edemez hale geldiArtvin'in Yusufeli ilçesinde Hasan Dayanç'a ait boğa, 2 bin 350 kilograma ulaştı.

2 bin 350 kiloya ulaştığı boğasını kontrol edemez hale geldi

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Hasan Dayanç'a ait boğa, 2 bin 350 kilograma ulaştı. Sahibi, dev cüssesi ile güçlükle kontrol etmekte zorlandığı boğayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini açıkladı.

Yusufeli ilçesinde oturan besici Hasan Dayanç'ın 'Poyraz' adını verdiği boğası 2 bin 350 kilograma ulaştı. Sahibi, arpa, mısır, kuru üzüm ve pekmezle beslediği dev cüsseye ulaşan boğayı kontrol etmekte zorlanır hale geldi. Ahırından çıkarıldığında sahibine zor anlar yaşatan boğa güçlükle tutulabiliyor, ahırına ise yine komşularının yardımıyla geri sokulabiliyor. Hasan Dayanç özenle bakıp beslediği boğasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini açıkladı. Boğaya evladı gibi baktığını anlatan Hasan Dayanç, Kilosu 2 bin 350 kilodur. Boyu ise 3 metre 10 santimetre oldu. Çok özel baktım. Bakımı ile ben ilgileniyorum. Gece yarısı bile yanına gelip tımarını yaparım. Arpa, mısır, kuru üzüm, pekmez ile besledim. Bu kiloya getirmek için çok hizmet ettim dedi. Hasan Dayanç, boğayı kurban bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title