Haberler

Artık Bir Lise Müdürü Bir de Polis Müdürü

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Öğrencilerin Güvenliği İçin Kentte Bulunan 44 Lise ve Dengi Okulda Sorumlu Birer Amir, Toplam 151 Okulda da 50 Resmi ve Sivil Ekip Görevlendirdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin güvenliği için kentte bulunan 44 lise ve dengi okulda sorumlu birer amir, toplam 151 okulda da 50 resmi ve sivil ekip görevlendirdi.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin gelişmiş çağdaş ve demokratik ülkeler arasındaki hak ettiği yeri almasının, çağın gereklerine uygun gelişim ve değişimini sağlamasının, çocuk ve genç nüfusun nitelikli yetiştirilmesiyle doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Çocuk ve gençlerin şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar ve her türlü istismara karşı korunması ve gelişimlerinin sağlanmasının vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu ifade eden Yücel, şunları belirtti:

“Çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yaygınlaşma eğilimi göstermesi, özellikle eğitim çağındaki çocuklara yönelik şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar, çocuklar ile gençleri suça iten faktörlerin varlığı, bu konuda biz kolluk güçlerini diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmayı zorunlu kılmaktadır. 2007-2008 yılı eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin okullarına güvenle gelip gitmesi amacıyla kent merkezinde, polisin sorumluluk bölgesindeki mevcut ilköğretim okulları, lise ve dengi okullarına rütbeli personel ile ekip görevlendirilerek gerekli emniyet tedbiri planlaması yapıldı.”

TOPLAM 151 OKULA 50 EKİP

Yücel, yapılan bu planlamada polis sorumluluk bölgesinde bulunan 44 lise ve dengi okul ile 107 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 151 okula 50 resmi ve sivil ekip görevlendirildiğini bildirerek, ayrıca 44 lise ve dengi okulun her birine rütbeli amir görevlendirildiğini kaydetti.

Rütbeli personelin, görevli oldukları okulların idarecileriyle görüşüp, öğrenci ve okul güvenliği konularında neler yapılabileceğini belirleyeceğini ifade eden Yücel, şunları belirtti:

“Bunun yanında amirler, öğrencilere yönelik şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar ile gençlerimizi ve çocuklarımızı suça iten faktörlerin varlığı halinde, sorumlularla ortak çalışmalar yapılması için okullar ile Emniyet Müdürlüğü arasında gerekli koordinasyonu kuracak.”

Yücel, okullarda görevli resmi ve sivil ekiplerin ise özellikle sorumlu oldukları okulların giriş ve çıkış saatlerinde, okul çevresinde toplanan ve okulla ilgisi bulunmayan kişilerin okul çevresini mesken tutmalarını engelleyeceklerini, öğrencilere yönelecek türlü ruhsal, fiziksel ya da cinsel istismar gibi tehlikelerin önüne geçilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title