Haberler

Arap Barış Planı'nı Aktifleştirme Komisyonu'nun Toplantısı Sona Erdi

Mısır'ın Başkenti Kahire'de Bulunan Arap Birliği'nde Gerçekleştirilen Arap Barış Planı Komisyonu Toplantısı Sona Erdi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Arap Birliği'nde gerçekleştirilen Arap Barış Planı Komisyonu toplantısı sona erdi.

13 Arap ülkesinin Dışişleri Bakanları'nın katılımıyla gerçekleşen komisyon toplantısının sonunda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, İsrail'i Arap barış planını kabul etmeye davet etti. Arap dünyasının barış için çalıştığını ve şuanda kendilerinin tek çatı altında olduklarını belirten Faysal, "İsrail'i bu planı kabul etmeye davet ediyorum" dedi.

Faysal, Arap Barış Planı Komisyonu'nun aldığı kararları dünya kamuoyuna sunacağını ifade ederek, barış planlarını görüşmek üzere BM üyesi ülkelerinin de katılacağı uluslararası bir konferans önerdi. Riyad'da yapılan Arap Birliği zirvesinin ardından 3 hafta geçtiğini hatırlatan Faisal, "Barış konusunda çaba sarf ediyoruz, bunu da herkes gördü" diye konuştu.

İsrail'in bu planı istememesinin kendilerinin tercihi olmayacağını belirten Faisal, Arap tarafının barışı isteyen taraf olduğunu sözlerine ekledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da, İsrail'in düşüncelerini değiştirmesi gerektiğini belirterek, "İsrail daha önceki hiçbir barış planını kabul etmedi. Şu anda biz tek parçayız ve planımızı sunduk. Artık İsrail'in işgale son vermesi gerekir. İsrail kendi bölgesine dönsün, Araplar da kendi bölgesinde rahat yaşasınlar" dedi.

Faysal, gazetecilerin sorusu üzerine, resmi veya gayri resmi İsrail'le hiçbir şekilde ortaklıklarının olmadığını, daha öncede İsrail ile görüşmediklerini söyledi. Musa ise bir soru üzerine, Avrupa Birliği'nin (AB) plana katkısı olabileceğini, zaten Arap Birliği'nin hem AB hem de Ortadoğu Dörtlüsü ile zaman zaman görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

2002 yılında Beyrut'ta ele alınan Arap barış planı; İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmesi, Filistinli mültecilerin ülkelerine geri dönmesi, buna karşın Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini öngörüyordu. Son komisyon toplantısında Arap Barış Komisyonu İsrail'e, Filistin topraklarına duvar çekmesini ve Filistin'de tarihi varlığı yok etmesini bir an önce durdurması yönünde çağrıda bulundu. Basın toplantısından sonra 13 Arap ülkesinin dışişleri bakanları Kahire'den ayrıldı.

(MKF-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title