Haberler

Antalya - Foto6 Aylık Bebeğe Karaciğer Nakli

Karaciğeri İflas Eden ve Yaşamla Ölüm Arasında Gidip Gelen 6 Aylık Süleyman Yıldırım, Annesi 21 Yaşındaki Yeter Yıldırım'dan Alınan Karaciğer Parçasıyla Hayata Tutundu.

Karaciğeri iflas eden ve yaşamla ölüm arasında gidip gelen 6 aylık Süleyman Yıldırım, annesi 21 yaşındaki Yeter Yıldırım'dan alınan karaciğer parçasıyla hayata tutundu.

Isparta'da doğduğu günden beri karaciğer hastası olan Süleyman Yıldırım'ın hayatta kalabilmesi için tek çarenin karaciğer nakli olması gerektiği belirlendi. Süleyman'a, anne Yeter Yıldırım'dan karaciğer naklinin gerçekleştirilebileceği söylendi. Bunun üzerine anne Yıldırım, 5 kilo 400 gram ağrılığındaki oğluna karaciğerinden parça vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Yeter Yıldırım'ın karaciğerinden alınan parça, oğlu Süleyman'a 6 saat süren başarılı operasyonla nakledildi.

Operasyonu yapan Doç. Dr. Alihan Gürkan ve Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, annenin ve bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu, yoğun bakımdaki süreyi geçirdikten sonra normal servise alacaklarını söyledi. Doç. Dr. Gürkan, baba Erkan Yıldırım mermer ocağında çalıştığı için verici olarak ev hanımı annenin düşünüldüğünü ve tetkikler sonucunun olumlu çıkmasıyla nakil yapıldığını söyledi.

Anne Yeter Yıldırım, "Ciğerime ciğerimi seve seve veririm dedim ve tetkikler yapıldı. Sorun çıkmasın diye dua ettim ve dualarım kabul oldu. Herşey yolunda gitti ve nakil gerçekleşti. Çok mutluyum, yavrumun sağlığına kavuştuğu, diğer çocuklar gibi sağlıklı olduğu günlerin hayalini kuruyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title