Haberler

"Doğu Akdeniz Çalıştayı" düzenlenecek

Güncelleme:

Antalya'da 7 Aralık'ta düzenlenecek "Doğu Akdeniz Çalıştayı" bölgede yaşanan gelişmeler hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacak.

Antalya'da 7 Aralık'ta düzenlenecek "Doğu Akdeniz Çalıştayı" bölgede yaşanan gelişmeler hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacak.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Akdeniz Üniversitesi tarafından, gerçekleştirilecek çalıştaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, eski Ürdün Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni ve eski KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun katılması bekleniyor.

Çalıştayda, farklı üniversitelerden bilim insanları da "Doğu Akdeniz'de Hukuk ve Siyaset", "Doğu Akdeniz ve Kıbrıs Meselelerindeki Son Gelişmeler", "Doğu Akdeniz'de Uluslararası Hukuk Bağlamında Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" konularında sunumlar yapacak.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli bir çalıştayda ev sahibi olacaklarını söyledi.

Doğu Akdeniz konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Özkan, "Doğu Akdeniz, geçen haftaki yaşadıklarımızdan sonra her daim sıcaklığını koruyor, bizim için çok stratejik bir alan. Sınırlarımız güvenliğimiz açısından çok önemli. Bunun tartışılması gerektiğini düşündük." dedi.

Özkan, 7 Aralık'ta yapılacak çalıştayın düzenlenmesinde Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığının kendilerine destek verdiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Akdeniz Üniversitesi Doğu Akdeniz Antalya Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title