Haberler

Antalya'da CHP Adayı Sapan'dan, AK Parti Adayı Türel'e İhale Suçlaması

Antalya'da CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Yıldıray Sapan AK Parti 3'üncü sıra adayı Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 155 ihaleyi tek bir kişiye verdiğini iddia etti

Antalya'da CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Yıldıray Sapan, AK Parti 3'üncü sıra adayı Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 155 ihaleyi tek bir kişiye verdiğini iddia etti.

Sapan, eşini kasten yaralama suçundan 5 ay hapis cezası almış, bu cezası paraya çevrilip ertelenmişti. AK Partili aday Menderes Türel de, yaptığı yazılı açıklamada Sapan'ın partisinin kendisine yüklediği tetikçilik görevini yerine getirdiğini, mesnetsiz ve asılsız iftiralarla siyasi rakiplerini karalamaya çalıştığını söyledi.

Antalya'da CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Yıldıray Sapan, bugün saat 11. 00'de parti binasında basın toplantısı düzenledi. Sapan, AK Parti'nin Antalya 3'üncü sıra milletvekili adayı Menderes Türel'in başkan olduğu dönemde, 7 milyon 264 bin TL'lik 155 ihalenin yerel bir gazetenin sahibi olan M. Ç'nin sahibi olduğu 4 şirkete verildiğini iddia etti.

İhalelerin 'doğrudan temin' yoluyla yapıldığını belirten Sapan, "Bu arkadaş ve onun adresindeki firmalar, basılı evraktan, afiş, bildiri basımına, bayraktan billboarda, konser düzenlemesinden yemek temimine yapmadık işi bırakmamışlar" dedi.

Söz konusu 155 ihalenin sürekli olarak aynı kişiye verilmesinin "Çan kulesinden birisi işaret vermezse bu kadar tesadüf bir araya gelmez" diye yorumlayan milletvekili adayı Sapan, çan kulesinden işaret veren kişinin de Menderes Türel olduğunu ileri sürdü. Yıldıray Sapan, söz konusu 155 ihalenin evrak tanzimlerinin de usulüne uygun yapılmadığını, doğru düzgün piyasa fiyat araştırması bulunmadığını iddia etti, bu konuda belediyenin suç duyurusunun bulunduğunu söyledi.

İHALELERDEN ÖRNEKLER

Çeşitli ihalelerden örnekler veren Yıldıray Sapan, Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında düzenlediği Gençlik Şöleni için 'merkeze bağlı köylere asılmak üzere' 200 afişin doğrudan temin yoluyla 33 bin 512 TL'ye alındığını söyledi.

Sapan, "Antalya'da merkeze bağlı 21 köy bulunduğuna göre her köye 10'ar afiş mi astınız. Her köyde 10 afiş asacak sokağı nerede buldunuz?" diye sordu. Yine benzer şekilde aynı yılın Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında yine aynı şirketten 82 bin 600 TL, 74 bin 222 TL ve 29 bin 500 TL'lik konfeti, havai fişek ve bayrak satın alındığını söyledi.

Sapan, iddiaların altında kendisi ve eşi arasında yaşanan dayak olayını kapatmak niyeti taşıyıp taşımadığana yönelik bir soruya, "O iddiaların hepsi bizim bu açıklamayı yapmamamız içindi" dedi.

CEZASI ERTELENDİ

Yıldıray Sapan'ın eşi Başak Sedef Sapan, 21 Ekim 2010 tarihinde eşinin kendisini dövdüğü iddiasıyla savcılığa başvurmuş, Yıldıray Sapan hakkında 'eşi kasten yaralama' suçundan dava açılmıştı.

Bir süre sonra Başak Sedef Sapan mahkemeye eşiyle barıştıklarını, şikayetçi olmadığını bildirmesine rağmen dava devam etmişti. Geçen 17 Şubat'ta sonuçlanan davada 5 ay hapis cezasını paraya çeviren mahkeme, Sapan'ın suç işlemeyeceğine kanaat getirerek cezayı ertelemişti.

TÜREL: MESNETSİZ, ASILSIZ İFTİRALAR

Belediyeden ayrılalı 2 yıldan fazla bir süre olduğunu hatırlatan Türel, "Bu güne kadar niçin beklemiştir? Genel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde mi aklı başına gelmiştir? Asılsız ve mesnetsiz çamur atmalarla yargıya intikal ettirilmiş uydurma suçlamaları mı kendisine seçim vaadi yapmaktadır. Bu acizlikten başka bir anlam ifade etmez. Varsa kendi yapacakları hizmetleri anlatarak oy istemelidir" ifadelerine yer verdi.

Bu iddiaları daha önce yayınlayan yerel bir gazetenin tekzip yayınladığına dikkati çeken Menderes Türel, Sapan'ın isminin, özel yaşamındaki rezalet nedeniyle aldığı cezayla gündeme geldiğini ileri sürdü.

Antalya/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title