Haberler

Ansat, Sağlık Sektöründen Temsilcilerle Bir Araya Geldi

Antalya Sağlık Turizmi Derneğince (ANSAT) düzenlenen sağlık turizmi programında sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi.

Antalya Sağlık Turizmi Derneğince (ANSAT)  düzenlenen sağlık turizmi programında sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi.

Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli'nde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, ANSAT Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Doğan, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin,  doktorlar ve davetliler katıldı.

Burada konuşan Vali Öztürk, dünyada tıp alanında Türkiye'nin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Reklamı yapılmayan bir alan olarak sağlık turizminin geri planda kaldığını vurgulayan Öztürk, bundan dolayı vatandaşların doğru adresi bulmakta zorlandığını ancak kulaktan dolma tavsiyelerle bu tür hizmet veren tesislere talep gösterildiğini belirtti.

Öztürk, geçmişten bugüne tıp alanında hep yurt dışına atıflar yapıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bazı haberlerden dolayı vatandaşlar, Türkiye'de bazı hastalıkların tedavi edilebileceğine inanmıyor. Maddi durumu iyi olan bireyler Antalya'ya değil, Amerika'ya tedavi olmak için gidiyor. İnsanların peşin hükümlerini yıkmak zor. Dolayısıyla sağlık turizmi için sadece yurt dışındaki insanları değil, vatandaşlarımızı da getirmeye gayret göstermeliyiz."

Valilik olarak sağlık turizmine destek olacaklarını vurgulayan Öztürk, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin ve paydaşların tamamının bu alana destek vermelerini istedi.

Ali Cengiz Yılmaz ise dünyada sağlık turizminde tahmini 100 milyar dolarlık bir hareket bulunduğunu, Türkiye'nin payının ise yüzde 1'den az olduğunu söyledi. Bulunduğu konum itibarıyla Antalya'nın önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Yılmaz, bunun için yetişmiş doktor kadrolarına, yatırımcılara ve kurumlar arasında koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye'de sağlık turizmi adına yatırımları daha canlı kılmak ve talebi artırmak için yerli yabancı tüm bireylere ulaşılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnsanların Türkiye'de sağlık hakkındaki düşünceleri, özellikle yurt dışında olumsuz yöndedir. Bizler yeterli farkındalığı sağlayamadığımızdan dolayı henüz tam olarak istenilen seviyeye gelmiş değiliz. Dernek olarak ilk amacımız sağlık turizmi adına farkındalık uyandırmaktır." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Cengiz Yılmaz Türkiye Antalya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title