Haberler

Anne Sıcaklığı İstedi, Hayalleri Gerçek Oldu

Samsun'da Hafta Sonları Koruyucu Aile Yanında Kalan 6 Yaşındaki Çağla Gül'ün Hayali, "Anne Sadece Göğsüne Başımı Koyarak Beraber Uyuyabilir Miyim?" Demesiyle Gerçek Oldu.

Samsun'da hafta sonları koruyucu aile yanında kalan 6 yaşındaki Çağla Gül'ün hayali, "Anne sadece göğsüne başımı koyarak beraber uyuyabilir miyim?" demesiyle gerçek oldu.

Sosyal Hizmetler'e bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Esirgeme Kurumu'nda Anneler Günü ve Aile Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Program kapsamında yuvada kalan çocuklar, bakıcı annelere çiçek vererek ellerini öptü. Karşılıklı sıraya geçen bakıcı anneler ve çocuklar birbirlerine sarıldı. Çocuklar anne özlemini bakıcı annelerine sarılarak giderdi.

2 çocukları bulunan Kemal ve Ülker Şengül çifti ise, 2 yıldır baktıkları 6 yaşındaki Çağla Gül'e gösterdikleri sevgi, ilgi ve yardımlardan dolayı yılın ailesi seçildi. Örnek aile olarak gösterilen Şengül ailesi, minik Çağla'nın hayallerini de gerçekleştirmiş oldu. 2 yıl önce sadece hafta sonları Şengül ailesinin yanına koruyucu aile statüsünde bulunan Çağla, Fatma Şengül'e söylediği cümleyle yanlarında kalmaya başladı. Yaşadığı olayı anlatan Fatma Şengül, "Hafta sonları Çağla'yı koruyucu aile olarak

alıyorduk. Bir akşam yanıma geldi. 'Beni geri gönderecek misiniz? Anne sadece göğsüne başımı koyarak sabaha kadar beraber uyuyabilir miyim?' dedi. O Akşam sabaha kadar beraber uyuduk ve ondan sonra onu yanımıza almaya karar verdik. 2 çocuğum var. Onu evlatlarımdan ayırt etmiyorum. Herkes koruyucu aile uygulamasına mutlaka katılmalı. Onların sadece sevgiye ihtiyaçları var" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, Şengül ailesinin yaptığının örnek bir davranış olduğunu dile getirerek, "Duygu yüklü, özverili bir şekilde Çağla sıcak bir yuvaya kavuştu. Devlet aslında koruyucu aile olarak gönüllü olan ailelere birçok destek vermektedir. Bunlar pek halkımız tarafından bilinmiyor. Her türlü masrafı devlet tarafından karşılanmaktadır. Halkımız bu konuya daha duyarlı yaklaşmalı" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, Şengül ailesine plaket vererek kutladı. Daha sonra Benim Ailem Projesi kapsamında bakıcı anne kursuna katılan 34 bayana sertifikaları verildi.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title