Haberler

"Anne Metodu" ile İngilizce Konuşma Garantisi

Türkiye'de İngilizce Öğreniminin Zorluğu Geliştirilen "Pure Mother" (Anne Metodu) ile Kolaylıkla Aşılabiliyor.

Türkiye'de İngilizce öğreniminin zorluğu geliştirilen "Pure Mother" (Anne Metodu) ile kolaylıkla aşılabiliyor.

Bahattin Kabahasanoğlu idaresindeki Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nde kısa zamanda ve fazla maliyet gerektirmeden yabancı dil öğrenilebiliyor. Yaklaşık 8 ay süren atölye çalışmasında, ezberden kaçılıyor, uygulama ve pratiğe önem veriliyor. Gramerden uzak duruluyor, insan karakterine göre doğallık ön planda tutuluyor, ev ödevi verilmiyor. Hata ve yanlış yapılması üzerine kurulan ve öğrenciyi sürekli aktif tutan sistemde soru - cevap metodu kullanılıyor. "Anne Metodu" denilen programda okuma yazma bilmeyen ve birçok bilgiden yoksun bir yaşındaki çocuğun eğitimi örnek alınıyor. Program somunda kursiyerler İngilizce anlama ve konuşma yeteneği kazanıyor, İngilizce TV, radyo, gazete ve dergiyi zorlanmadan takip edebiliyor.

İngilizce öğretiminde "Anne Metodu"nun mucidi ve uygulayıcısı eğitimci Salih Tatar, emekli bir İngilizce öğretmeni ve başarıları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birçok defa İngiltere'ye dil araştırmalarına gönderilmiş. Birçok kişiye yabancı dili sevdirmiş ve çok sayıda insana da İngilizce'yi öğretmiş. Salih Tatar'ın Speaking Exercises ve English With Fun adında iki kitabı ile (www.ingilizcesitesi.com ve www.miniklereingilizce.com) adresli iki web sitesi bulunuyor.

"NİÇİN İNGİLİZCE"

Salih Tatar'ın İngilizce öğrenmek isteyenlerin önce kendi içlerinde "Niçin İngilizce?" sorusuna cevap bulmalarını tavsiye ediyor. Tatar, "İngilizce öğrenmesine gerek olmayan kişilerin kendilerini gereksiz yere yormamasını istemiyorum. 'Mutlaka yabancı dil öğreneceğim' diyenlerin önce bunu kendilerine kabul ettirmeleri şart ve birkaç ay da öğrenime yoğunlaşmaları gerekir" diyor.

Salih Tatar, her şeyden önce "Kimse kimseye İngilizce öğretemez" tespitinden yola çıktıklarını belirterek, "Yabancı dil öğrenimi için ya doğal bir ortam olacak ya da yabancı dil öğrenmek bir zorunluluk halini alacak. Ben ve ekibim sadece yol göstericiyiz. Tabi bu gösterilen yol da önemli. Maalesef İngilizce öğretiyorum iddiasındaki kişi ve yayınlar, gramer bilgilerini yanlış yöntemle vererek öğrencinin işini zorlaştırıyorlar. Bugün Türkiye'de yaklaşık 500 milyon dolar sadece İngilizce eğitim ve öğretimi için harcanıyor. Ama istenilen netice alınamıyor" diye konuşuyor.

"EZBERCİLİK YANLIŞ"

Kursiyerlerin oldukça rahat ve kendini ifade edebilir bir ruh haliyle yabancı dil öğrendiklerine dikkat çeken Salih Tatar, olaylarla kelimelere hayatiyet kazandırarak İngilizce'nin mantığı ve konuşmadaki düşünce sisteminin benimsetildiğini ifade ediyor. Salih Tatar, dil eğitiminde kelimeleri tek tek yazıp ezberlemenin yanlış bir yöntem olduğunu dile getirirken "Dil canlı bir varlıktır. Kullanılmadığında ölür. Öğrenilen sözcük ya da cümleler mutlaka kullanılmalıdır. İngilizce bir imparatorluk dili. Bu yüzden de kelime dağarcığı çok geniş. Grameri ise kolay. Yine yabancı dil öğrenirken kesinlikle Türkçe gramer mantığı düşünülmemesi ve her gün düzenli olarak yarım saat çalışmak gerekir" tavsiyelerinde bulunuyor.

"KONUŞMA GARANTİ"

Salih Tatar, kısa zamanda İngilizce konuşmanın doğru bir eğitimle mümkün olabileceğini kaydediyor ve ekliyor: "İngilizce dilini konuşma yeteneğini kazanma esnasında sürekli gramer çalışmak en fazla yapılan hatalardan biridir. Gramer, bir dilin ana yapısını oluşturmakla birlikte, dilin canlı bölümleri kelime ve deyimlerdir. Üç boyutlu olan kelime ve deyimler cümle içerisinde, cümleler de olay içerisinde anlam kazanır. Yedi yaşına kadar çocuk yazma ve hiçbir gramer kuralını bilmez. Annesi de ona gramer kuralı öğretmez. Ama çocuk kendisi ile ilgili tüm iletişimleri yapacak bilgi ve becerileri doğal yöntemle annesinden ve çevresinden öğrenir. İşte bu noktadan hareket ederek 'Pure Mother' yöntemiyle işyerlerinde yetişkinlere İngilizce konuşma becerisi kazandırılır. Konuşma garantisi yüzde 100'dür. Çünkü annesinin yanında olup konuşamayan çocuğun olmadığı gibi, bizim kursumuzu da bitirip konuşamayan öğrencimiz yoktur".

"YENİDEN DOĞDUK"

15 ile 70 yaş arasındaki kursiyerler İngilizce atölyesinde zevkle dil öğreniyorlar. Birçok kursiyer eğitimde sistemin ne kadar önemli olduğunu Bakırköy Halk Eğitim Merkezi İngilizce Atölyesi'nde bizzat yaşadıklarını ifade ediyorlar. Atölye çalışmalarında beklentilerinin üzerinde bir gelişme sağladıklarını belirten kursiyerler geldikleri seviyeye kendilerinin de inanamadığını söylüyorlar. Kursiyerler, "Hiç İngilizce bilmediğimiz halde kısa zamanda okula giden çocuklarımızın derslerine yardımcı olacak kadar ilerledik. Kursun sonunda rahat bir şekilde yabancılarla konuşur hale geleceğiz. Çünkü bizden önceki dönem kursiyerler o seviyede. Bize günlük hayatta lazım olan İngilizce ile ilgili her şey öğretiliyor. Dili sürekli kullanmamız için motive ediliyoruz. Bu bizi çok memnun ediyor. Gerçekten lisan bilen insanın ufku, anlayışı, hayat tarzı değişiyor. Sanki yeniden doğduk" diyorlar.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title