Haberler

Ankara Tabip Odası Seçimleri

Ankara Tabip Odası'nın (ATO) Önümüzdeki Pazar Günü Yapılacak Seçimlerinde Favori Olarak Gösterilen Ankara Hekim Grubu Başkanı Prof. Dr. Serdar Öztürk, "Tabip Odası Bir Siyasi Partinin ve İdeolojinin Arka Bahçesi Haline Geldi. Ayrıca Ayrılıkçılarla da Bir Arada Durmakta Bir Mahsur Görmüyorlar" Dedi.

Ankara Tabip Odası'nın (ATO) önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimlerinde favori olarak gösterilen Ankara Hekim Grubu Başkanı Prof. Dr. Serdar Öztürk, "Tabip odası bir siyasi partinin ve ideolojinin arka bahçesi haline geldi. Ayrıca ayrılıkçılarla da bir arada durmakta bir mahsur görmüyorlar" dedi.

ATO seçimlerine az bir süre kala seçim yarışı kızıştı. Seçimler 4 Mayıs Pazar günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda yapılacak. Seçimler için Ankara'da 3 grup yarışacak. Ankara Hekim Platformu, Çağdaş Hekimler Grubu ve Ulusal Hekim Birliği.

Seçimlerde milli ve manevi değerlere saygılı, özgürlükçü ve diyalogdan yana bir anlayışa sahip olan Ankara Hekim Grubu, yarışmanın favorisi olarak gösteriliyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Öztürk başkanlığındaki Ankara Hekim Grubu, 'marjinal' olarak nitelendirdiği yönetimin uzun yıllardır hegemonyasına son vermek istiyor. Prof. Dr. Öztürk, tabip odasının bir siyasi partinin ve ideolojinin arka bahçesi haline geldiğini belirterek, "Tabip odası hekimlerin meslek odasıdır. Maalesef mevcut yönetim, hekim sorunları yerine başka işlerle uğraşıyor. Web sitesine girince F tipi cezaevleri, mahkum hakları ile uğraştıklarını görürsünüz. Sitede çocuk kulübü bölümüne tıklayınca Türkiye Komünist Parti'nin (TKP) Yenimahalle teşkilatına yönlendiriliyorsunuz. Problem olan TKP taraftarı olması değil. TTB Başkanı gider Roj TV'ye demeç verir. İnsanların farklı görüşleri olabilir ama meslek odası bir siyasi parti değildir. Meslek odasında bu tür siyasi faaliyetlerden ziyade hekim sorunları ile uğraşmak gerekir. Tabip odasının çizgisi bu olunca maalesef arkasına toplayabildiği hekim grubu çok sınırlı sayıda oluyor. Ankara Tabip Odası'nın 4 bin 500 üyesi var, son seçimde seçime katılan hekim sayısı 3 bin bile değildi. Bin 700 oyla yönetime geldiler" şeklinde konuştu.

ATO'nun marjinal bir grup tarafından çekip-çevrildiğini iddia eden Öztürk, "Söylemlerinde tamamen aşırı sol sloganları var. Ayrıca ayrılıkçılarla da bir arada durmakta bir mahsur görmüyorlar. Tabip odasının katıldığı gösterilerde nahoş bayraklar, pankartlar açılıyor. Tabip odası bir kere sadece mesleğin sorunları ile ilgilenmeli. Sadece marjinal bir grubu değil bütün meslektaşlarımızı kucaklamalıdır. Olayların arkasından giden değil önünden giden bir meslek örgütü haline gelmelidir. Hükümetlere yol gösteren bir yapıya kavuşmalıdır. Her gün yeni bir kanun çıkıyor, tabip odasının hiçbir etkisi yok. Şu anda işbaşında bulunan yönetim herşeye karşı olduğu için hekimlerin görüşü alınmıyor, kime onları ciddiye almıyor" dedi.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title