Haberler

Ankara: SSK'lılara Organ Naklinde Özel Uçak İmkanı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı, Sağlık Yardımlarından Yararlanan Vatandaşların Organ Naklinin Yapılacağı Ülkeye En Kısa Sürede Gidebilmesi İçin Özel Uçak ve Helikopter Masrafların Karşılayacak.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı, sağlık yardımlarından yararlanan vatandaşların organ naklinin yapılacağı ülkeye en kısa sürede gidebilmesi için özel uçak ve helikopter masrafların karşılayacak.

SSK Başkanı Dr. Özkan Dalbay, yaptığı yazılı açıklamada, organ kaynağı merkezlerince bildirilen ve mümkün olan en kısa sürede dağıtımları yapılması gereken organların ilgili yerlere istenilen zamanda ulaşması konusunda THY tarifeli seferlerin yetersiz kalabildiğini belirterek, yurt dışına organ nakli için gönderilecek sigortalılara, organın belirli bir süre transplantasyonunun yapılması ve hastanın en kısa sürede organın bulunduğu ülkeye gönderilmesi gerektiği durumlarda özel uçak, helikopter gibi ulaşım araç ücretlerinin karşılanmasına karar verdiklerini bildirdi. Dalbay, yurt içinde organ nakli yapılacak hastalarında aynı imkandan yararlanacağını kaydetti.

SSK'nın geçtiğimiz aylarda sigortalıların veya kurumdan aylık alanların bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, anne ve babalarına yurtdışından kemik iliği getirtilmesine ait masraflarında karşılanması konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatan Dalbay, SSK'dan hizmet alan kesimlerin gerekli sağlık yardımlarından faydalanması konusunda hassasiyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title