Haberler

Ankara'nın Turizm Potansiyeli Harekete Geçiyor

Güncelleme:

Başkent'in turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ankara'yı Yaşamak Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Başkent'in turizm potansiyelini harekete geçirmek ve daha fazla tanıtılmasını sağlamak amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ankara'yı Yaşamak Projesi kapsamında düzenlenen Ankara'yı Yaşamak Etkinliği'ne sektörün kadın temsilcileri damgasını vurdu.

Ankara Kalkınma Ajansı 2011 yılı Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen, Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) tarafından yürütülen Ankara'yı Yaşamak Projesi kapsamında "Ankara'yı Yaşamak Günleri Etkinliği" yapıldı. Ankara'daki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen Ankara'yı Yaşamak Etkinliği'nin açılışına Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, ANGİKAD Başkanı Devrim Erol, İÇASİFED Başkanı Nihat Güçlü ve turizm acentelerinin yetkilileri katıldı.

Türkiye'de 1.2 milyon girişimci olduğunu ve bunların sadece yüzde 8'inin kadın olduğunu söyleyen ANGİKAD Başkanı Devrim Erol, "Bu projeye yaklaşık 1 senedir emek veriyoruz ve uygulama aşamasına geldik. Bu projenin bir ayağında Ankara'yı tanıtmak var, diğer ayağında ise ana oyuncular olarak kadın ve iş dünyasındaki kadın gücünün geliştirilmesi ve kadına verilecek daha fazla iş modelleri var" dedi.

Projenin amacına ulaşmasında çok önemli yol aldıklarını ifade eden Skal International Ankara Başkanı Çiçek Mayda, "Biz bu projeyi yaparken Ankara turizmine katkı sağlamak amacıyla bu projenin içinde yer aldık ve amacımıza ulaşma noktasında önemli bir yol kat ettik. Ankara'da çok güzel turistik değerlerimiz var. Bu proje ile bu zenginliğimizi daha geniş kitlelere yaymayı planlıyoruz. Ankara'ya gelen turist sayısını artırmayı ve turizm gelirimizi artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ankara'yı yaşamanın Ankara'yı tanıtmakla olduğunu söyleyen İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Başkanı Nihat Güçlü, "Bu projenin son derece başarılı olacağına inanıyoruz. Ankara Valiliği ve Ankara Kalkınma Ajansı bu tip projelere son derece sıcak bakıyor. Ankara'yı Ankara dışından gelen turizmcilere tanıtmak gerekiyor. Dünyada böyle güzel olan başka bir kent yok" şeklinde konuştu.

Ankara'nın çok zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunun altını çizen Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, "Her şehrin bir hikalyesi olduğuna inananlardanım. Şehrin içindeki hikayeler içinde yaşananlarla zenginleşir. Bizlere bu hikayeleri anlatmak düşüyor. Ankara çok özel bir şehir. 'Gri şehir', 'ciddi şehir' imajını artık geride bırakmalıyız. Bizlerde Ankara'nın değerlerini nasıl ortaya çıkartabiliriz, nasıl pazarlarız, bunlara değinmek istiyoruz. Her Türk'ün Ankara'ya gelmesi için çok özel bir neden var, ulu önder Atatürk burada yatıyor" ifadelerini kullandı.

Projeyi duyduğu zaman çok heyecanlandığını belirten eski Skal International Dünya Dönem Başkanı Hülya Aslantaş, "Ankara son zamanlarda iş takibi yapılan bir şehir olarak Türkiye'de yer aldı. Halbuki Ankara'nın kendine has öyle güzel değerleri var ki. Bu güzel girişime katkı sağlayanları kutluyorum" dedi.

"ANKARA'DA TURİZM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI"

Ankara'da bir turizm seferberliği başladığını belirten Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Ankara'yı yaşamak ve hissetmek gerekiyor. Ankara'nın nüfusu oluşturan insanlardan başlanarak Türkiye'deki herkesin Ankara'nın farkında olması gerekiyor. Her gün yaşayıp gittiğimiz şehrin maalesef çok farkında değiliz. Çok yakınımızda çok büyük tarihi eserler, kültürel zenginlikler bulunmakta, maalesef bunları fark edemiyoruz. İşte bu proje bunları bize hissettirecek. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in Ankara'ya gelişi ile turizm seferberliği başladı. Bizde Ankara Kalkınma Ajansı olarak geçen sene ilan ettiğimiz proje destekleri ile şuanda Ankara'da 40 tane turizm projesi hayata geçecek. Bu projelerin yaklaşık 8.5 milyon liralık bütçesi var. Ankara'da turizm ile ilgili çok önemli günler yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta Ulucanlar'ın girişinde çok önemli bir müze açıldı. EMİTT Turizm fuarına hazırlanıyoruz. Sağlık Turizmi Kongresi yapılacak Ankara'da. Turizm bizim önemli destek verdiğimiz konuların bir tanesi. Bu proje için emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ANKARA EN GÜVENLİ BAŞKENT"

Ankaralıları Ankara'ya yatırım yapmaya davet eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, "Ankara'da turizm kelimesini insanlara kabul ettirmeye çalışıyorduk. Vali Bey'in gelmesiyle bir hareketlenme oldu. Ankaralı olupta dışarıda yatırım yapan kişileri Ankara'ya davet ediyoruz, gelin Ankara'da yatırım yapın. Ankara dünya başkentleri arasında en güvenli başkenttir. Ankara için birlikte el ele vermemiz gerekir. Ankara'yı yaşıyorum Ankara'yı soluyorum, Ankara'yı içime çekiyorum anlamında yapılan bu projeyi önemsiyorum. Ankara'da 154 Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgeli konaklama tesisinde 20 bin 414 yatak var. Ankara'da termal turizm yapan ilçelerimiz var. Çamlıdere'de 1 ay önce 103 derece su bulundu, bu çok önemli. Kongre turizmi Ankara'da geliştirmek istediğimiz turizm çeşitliliği içinde yer alıyor. Ankara'da 566 adet seyahat acentası var, bin 276 turizm profesyonel rehberimiz var" şeklinde konuştu.

2 gün sürecek etkinlik kapsamında şehir gezisi düzenlenecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Balcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title