Haberler

Ankara: Milletvekili Geçen, Partiden İhraç Edildi

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, parti politikalarına yönelik sert çıkışlarıyla tanınan Hatay Milletvekili Fuat Geçen'i partiden ihraç etti.

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, parti politikalarına yönelik sert çıkışlarıyla tanınan Hatay Milletvekili Fuat Geçen'i partiden ihraç etti.

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, AK Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) Geçen hakkındaki kesin ihraç istemini görüşmek üzere, bugün saat 15.00'de toplandı. Kurul oybirliğiyle Geçen'in partiden ihraç edilmesine karar verdi. Kurul, Geçen hakkındaki kararını parti tüzüğünün "basın yoluyla parti üyelerini, yöneticilerini ve tüzel kişiliğini karalamak, aşağılamak ve küçük düşürmek" suçunu öngören 117. maddesine dayandırdı.

Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı ve Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Geçen hakkındaki kararı oybirliğiyle aldıklarını belirterek, gerekçeyi daha sonra yazacaklarını söyledi. Hatay Milletvekili Geçen, Hatay'daki ihalelerle ilgili, "Siyasi nüfuzla teşkilatlarımızın aldığı ihale sayısı, yönetimin ve olaya karışan Sadullah Ergin'in söylediğinden çok fazla. Yönetim beklenen açıklıkta seyir izlemiyor. İktidardan düşünce Yüce Divan'a gidersiniz" demişti.

Meclis'teki odasına gazetecileri çağırarak, partisinin Hatay teşkilatıyla ilgili tartışmaya yol açan iddialar ortaya atan Geçen, Müşterek Disiplin Kurulu'na savunma vermeyi de reddetmişti. Geçen, kurulu bilgilendirme amacıyla bir yazı göndermişti. Merkez Yürütme Kurulu geçtiğimiz ay Geçen'i dinlemiş ve ortaya attığı iddialarla ilgili belge istemişti. Geçen de iddialarının arkasında olduğunu belirterek, "Elimde belge yok, ama belge göstermek zorunda değilim" diyerek parti yönetimine rest çekmişti. Parti politikalarına yönelik sert çıkışlarıyla bilinen Geçen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı da istifaya davet etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title