Haberler

Ankara: Kutan, Papa'nın Türkiye Ziyaretini Değerlendirdi

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Papa'nın İslam Dini ve Türkiye'nin AB Üyeliğiyle İlgili Vatikan'da Farklı Ankara'da Farklı Açıklamalar Yaptığını Dile Getirerek, "Papa, Ziyaret Boyunca İkili Oynamayı Büyük Bir Maharetle Başarmıştır" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Papa'nın İslam dini ve Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili Vatikan'da farklı Ankara'da farklı açıklamalar yaptığını dile getirerek, "Papa, ziyaret boyunca ikili oynamayı büyük bir maharetle başarmıştır" dedi.

Kutan, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutan, konuşmasında ağırlıklı olarak Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretini değerlendirdi. SP olarak milletini inancını, tarihini, idealerini temsil ettikleri için 'Papa'ya hayır' mitingi düzenlediklerinin altını çizen Kutan, "Papa'nın hakaret dolu sözlerini telin için mitingler yapmak bize nasip oldu" diye konuştu.

SP'nin 'Papa'ya Hayır' mitingi eleştiren çevrelere 'hodri meydan' diyen Kutan, "Yeryüzünde zulüm, gözyaşı ve kan artarak devam ediyor. Sadece Bağdat'ta, her gün 250-300 kişi katlediliyor. Hemen siz de ayağa kalkıp bu gelişmeleri telin için bir miting düzenleyiniz. Üstelik biz de mitinginize en büyük desteği verelim. Eğer varsa, mitingin bütün rantı da size ait olsun. Ama yapamazsınız, çünkü bu işler yürek ister, kabiliyet ister" şeklinde konuştu.

Papa'nın Vatikan'da farklı Ankara'da farklı açıklamalar yaptığını dile getiren Kutan, 'Papa hata yapmaz' diyen Katoliklerin kafasının iyice karışık olduğunu kaydetti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun Papa ile görüşmesinin ardından yaptığı basın toplantısında 'İslam dünyasının yüreğini soğutacak' açıklamalar yaptığına da işaret eden Kutan, "İslam'ın izzet ve vekarını temsil eden muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Ali Bardakoğlu'nun bu dik duruşu, bu gerçekleri ortaya koyan açıklamaları için tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kutan, Papa'nın Türkiye ziyareti sırasında 'ikili oynamayı' büyük bir maharetle başardığını savundu. Türkiye'ye gelmeden önce İslam'a ve Hz. Muhammed'e saldırı niteliğinde sözler dile getiren Papa'nın Türkiye'de 'İslam barış ve sevgi dini' dediğini hatırlatan Kutan, Papa'nın Fener Patriği'ne 'ekümenik' diyerek Lozan Anlaşması'nı deldiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title