Haberler

Ankara Kalesi'nde Bursa Evi Yükseliyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis ağına Ankara Kalesi'nde inşaatı devam eden Bursa Evi'ni de ekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara'daki Bursa lobisine güç katmak ve Ankara'da yaşayan Bursalıları tek çatı altında bir araya getirmek amacıyla başlattıkları çalışmaları 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa Derneği'nin Ankara Kalesi'ndeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak, Başkent'e Bursa Evi kazandırılması için çalışmaları başlatmıştı. Harabe halindeki sivil mimarlık örneği yapıların yıkılmasının ardından rekonstrüksiyon çalışmaları da tamamlanıp, restorasyon inşaatına başlandı. Ankara'daki Bursalıların buluşma mekanı olacak tesislerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Buluşma noktası olacak

Ankara'da 9 binin üzerinde Bursalı bürokrat olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla bu projeyi önemsediklerini söyledi. Başkent'in en önemli noktası olan kale içine bir sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bu tesis gerek bakanlıklar gerekse genel müdürlüklerde çalışan Bursalıların buluşma mekanı olacak. Ankara'daki Bursa lobisinin güçlenmesi ve Bursa için üretilecek fikirlerin burada şekillenmesini hedefliyoruz. İnşaatımız hızla yükselmeye başladı. Hedefimiz 3 ay içinde burayı bitirip bahar aylarında açılış yapmak" dedi.

Bursa Evi'nde restorasyon çalışmalarının başlamasıyla Ankara Kalesi'ne de bir hareket geldiğini kaydeden Başkan Altepe, kale içindeki diğer sivil mimarlık örneği yapıların da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandığını, yakın bir zamanda Ankara Kalesi'nin Başkent'in en ayrıcalıklı mekanı haline geleceğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title