Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Tunceli'de anma programı düzenlendi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Tunceli'de anma programı düzenlendi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu öncülüğünde Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü.

Saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, mum yakılıp, meydana karanfil bırakıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Özcan Gürtaş, 10 Ekim'de Ankara'da, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirten Gürtaş, şunları kaydetti:

"Saldırıda çok sayıda arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik. Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu yitirdik. Onlarca arkadaşımızın da hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Yüreğimiz yanıyor. Bizler Ankara katliamının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Emek ve meslek örgütleri olarak tüm dost kurumlarımızla, arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada, her zaman omuz omuza olacağız."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Dersim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title