Haberler

Ankara'da Fenerbahçeliler Derneğine Saldırı

Fenerbahçe ile Ankaragücülü Yöneticiler Arasında Arbede Yaşanmasının Ardından, Ankara Oran'daki Fenerbahçe Derneği 15 Kişilik Bir Grup Tarafından Saldıraya Uğradı.

Fenerbahçe ile Ankaragücülü yöneticiler arasında arbede yaşanmasının ardından, Ankara Oran'daki Fenerbahçe Derneği 15 kişilik bir grup tarafından saldıraya uğradı.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği gece saatlerde kimliği belirsiz bir grup tarafından basıldı. Satırlarla kapıyı parçalayarak içeri giren grup, odalarda bulunan eşyaları talan ettikten sonra kayıplara karıştı.

Gece saat 23'00'da Fenerbahçe taraftarlarının irtibat bürosu olarak kulandığı daireyi basan kimliği belirsiz grubun apartan görevlisi Erdoğan Aslan'ı,"Fenerbahçeli misin?" diye sorup kovaladığı öğrenildi. 15 kişilik grubun daha sonra ofisin kapısını kırıp içeri girdiği ve ellerindeki aletler ile eşyalara hasar verip olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Olay yerinde inceleme yapan emniyet görevlilerin parmak izi aldığı ve saldırganlar ait bir araç plakasının belirlendiği kaydedildi. Burodaki hasarn 20 bin YTL olduğu da belirtildi.

Derneğin kapısını satırlarla parçalayan grup içeri girdikten sonra odalarda bulunan eşyaları talan etti. Tuvalet kapısını kırarak camları parçalayan şahısların, salonda bulunan sandalyeleri de ellerindeki satırlarla parçaladığı görüldü. Derneğin içini tanınmaz hale getiren zanlılar binanın camlarına da zarar verdikten sonra kayıplara karıştı. Ankara Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Tahir Çalışıcı, olayı kınarken yaşananların Türk sporu için doğru olmadığını söyledi. Kulüp başkanlarına da atıfta bulunan Çalışıcı, "Bütün kulüp başkanları şapkasını önüne alacak, konuşurken üsluplu konuşacak. Konuşurken taraftarlara, derneklere zarar vermeyecek" dedi. Polis olayı gerçekleştiren zanlıları bulmak için çalışma başlattı.

Olaydan sonra bir açıklama yapan dernek başkanı Tahir Çalışkan," Bu saldırı Türk sporuna karşı yapılmıştır. Maddi hasar önemli değil tamir edilir ancak asıl önemli olan manevi hasar. Kulüp başkanlarının birbirleriyle diyaloguna, hareketlerine dikkat etmesi gerekir. Onların davranışları taraftarları etki altında bırakıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title