Haberler

Ankara: CHP'den, Sözde Soykırımla İlgili Olarak Ermenistan'a Yaptırım Uygulanması Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Özellikle İç Politik Dengeleri Bahane Eden Fransa'nın 'Sözde Ermeni Soykırımı' ile İlgili Yasa Tasarılarını Gündeme Getirmesinin Altında Ermenistan'ın Yattığını Söyledi. Öymen ve Elekdağ, Bu Nedenle Türkiye'nin Ermenistan'a Yaptırım Uygulamasını İstedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, özellikle iç politik dengeleri bahane eden Fransa'nın 'sözde Ermeni soykırımı' ile ilgili yasa tasarılarını gündeme getirmesinin altında Ermenistan'ın yattığını söyledi. Öymen ve Elekdağ, bu nedenle Türkiye'nin Ermenistan'a yaptırım uygulamasını istedi.

Öymen ve Elekdağ, Parlamento'da bugün düzenledikleri basın toplantısında 'Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı' ile ilgili görüşlerini açıkladı. Aralarında TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ve AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ile birlikte Fransa'yı ziyaret ettiklerini belirten Öymen, Fransiz siyasetçileri hem hukuki hem de siyasi anlamda Fransa'nın yanlış yaptığını belgelerle açıklayıp ortaya konduklarını, Fransız muhataplarının ise özellikle hukuki argümanlar karşısında şaşkınlıklarını belirttiklerini kaydetti.

Öymen, bu tasarının yasalaştırılması halinde Fransa'nın, Fransa'da yaşayan 380 bin Türk ve Türkiye'nin dostluğunu kaybedeceğini ifade etti. "Bunu yaparsanız Türkiye- Fransız ilişkileri tamir edilemeyecek şekilde zedelenir" dedik ifadelerini kullanan Öymen, "Özgürlüğün beşiği sayılan bir ülkede ifade özgürlüğünün kısıtlanmasını insanın hafzalası almıyor" diye konuştu.

Fransız siyasilerin, bunun meclisten geçmeyeceği, Ermenistan'ın da bu yasaya karşı olduğunu söylediklerini belirten Öymen, Ermenistan'ın bugün kuzu postuna bürünerek bazı işler yaptığını kaydetti. Ermenistan'a ASALA'nın, Kırcaali'nin, Nahcivan'ın hatırlatılması gerektiğini kaydeden Öymen, "Küçücük Ermenistan kocaman Türkiye'yi esir almak istiyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın bugüne kadar resmi bir toplantı dışında Türkiye'yi hiç ziyaret etmediğini hatırlatan Öymen, ancak Ermenistan'a gittiğini ve orada soykırım anıtını ziyaret ettiğini ifade etti.

Hükümeti, Fransa'ya ve sözde Ermeni soykırımı değerlendirmelerine karşı daha etkin olmaya çağıran Öymen, kendilerinin Fransa'da olduğu tarihlerde TÜSİAD'ın da orada olduğunu havaalanında gördüklerinde öğrendiklerini belirterek, bu tür olaylarda organize olmanın önemli olduğunu da belirtti.

Sözde Ermeni soykırımına karşı sivil toplum örgütlerinin Fransa'yı protesto edebileceğini, bu işi daha çok onların üstlenmesi gerektiğini ve halkın da bu sivil toplum örgütleri aracılığıyla Fransa'ya protesto yağdırması gerektiğini ifade eden Öymen, Fransız temsilcilerin de bu tepkileri görmesinin geri adım atmalarına sebep olabileceğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ise konuşmasında, Fransa'ya karşı 'sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı' tepkisi göstermekte hükümetin geç kaldığını iddia etti. Yasanın meclisten sonra senatoya gideceğini ve burada ertelenebileceğini, bir dahaki seçim dönemi gelinceye kadar da kadük olma durumu olabileceğini ifade eden Elekdağ, "Bunların arkasında Ermenistan hareketi var. Diaspora Ermenistan'dan bağımsız değil" dedi.

Elekdağ, Türkiye'nin Ermenistan'a yaptırım uygulaması gerektiğini, yasal olmayan yollarla Türkiye'de bulunan 70 bin Ermeni'nin hemen Ermenistan'a gönderilmesi, Erivan-Türkiye arasındaki uçuşların da durdurulması gerektiğini savundu.

Elekdağ, Fransa'nın Cezayir'de uyguladığı soykırımla ilgili TBMM'de bir yasa tasarısının kabul edilmesinin bir anlamı olmayacağını, o zaman Türkiye'nin de NATO üyesi olduğunu, 'O zaman nerdeydin?' diye sorabileceklerini belirtti.

Öymen ve Elekdağ, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bir soru üzerine Öymen, Avrupa'nın Türkiye'yi şamar oğlanı haline getiremeyeceğini ifade etti. Elekdağ, Fransız şirketlerinin kamu ihalelerine sokulmamasının da bir tedbir olabileceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title