Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait boş konutlarda, kira bedeli karşılığında oturabilmeleri için yapılabileceklerin araştırılması konusunda Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı görevlendirildi.

Kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerinin, evlerini teslim alacakları zamana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesine ait boş konutlarda, kira bedeli karşılığında oturabilmeleri için yapılabileceklerin araştırılması konusunda Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı görevlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde başkent ve başkentlilere ilişkin çeşitli konular görüşülerek, önemli kararlar alındı.

Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantıda, kentsel dönüşümlerden, kardeş şehir ilişkilerine, alt ve üst yapı çalışmalarından ulaşıma kadar pek çok konu görüşüldü.

Meclis toplantısında, kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerinin, evlerini teslim alacakları zamana kadar Büyükşehir Belediyesine ait boş konutlarda, kira bedeli karşılığında oturabilmeleri için yapılabileceklerin araştırılması konusunda Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yer alan Hıdırlıktepe Projesi ile ilgili olarak vatandaşın bilgilendirilmesi, yapılabilirliklerin görüşülüp, gerekirse konuyla ilgili büro kurulması konusu da belediye meclisinde oy birliğiyle karar altına alındı.

-Ankara-BANGKOK KARDEŞLİĞİ İÇİN İLK ADIM-

Güneydoğu Asya'daki "en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerden biri olan" Tayland'ın Başkenti Bangkok ile Ankara'nın kardeş şehir olmaları için protokol imzalanması ve bu konudaki yetkinin Büyükşehir belediye başkanına verilmesi de üyelerin oy birliğiyle karara bağlandı.

Geçtiğimiz ay başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e geçen Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği üyesi şehirlerin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinin incelenmesi hususunda Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına yetki verilmesi de meclis üyelerinin hepsinin "evet" oyuyla kabul edildi.

-ENGELLİLERE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ SÜRÜYOR-

Büyükşehir Belediye Meclisinde, başkentli engelli vatandaşlara yönelik de kararlara imza atıldı. Oy birliğiyle alınan ilk kararla, engellilerin sorunlarıyla ilgilenen oda ve derneklerle irtibata geçilerek, ihtiyaç duyulan mesleklerde meslek edindirme kursları açılması için üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde yapılacakların araştırılması sağlanacak.

Engellilere yönelik, üyelerin oy birliğiyle alınan bir diğer karar da engelli çocukların, Büyükşehir Belediyesine ait sosyal tesislerden ücretsiz faydalanma imkanlarının araştırılması ve bu konuda gereğinin yapılması için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına yetki verilmesine ilişkin oldu.

-MAHALLELERE ÜST YAPI-

Belediye Meclisinde alınan iki ayrı kararla birlikte, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen bölgelerde gerekli tespit çalışmalarının ardından asfalt, kilit taşı, kaldırım ve tretuvar yapılması için yetki Fen işleri Daire Başkanlığına, oy birliğiyle verildi.

-PARKLARA GÜVENLİK, ZANAATLARA DESTEK, SAĞLIKSIZ OYUNCAKLARA ENGEL-

Ankara'nın ilçelerinden mahallelerine, gencinden yaşlısına kadar pek çok başkentliyi ilgilendiren ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle geçen diğer bazı kararlar da şöyle:

"Vatandaşların parklardan güvenli bir ortamda istifade edebilmeleri için gereğinin yapılması,

Sağlıksız ithal oyuncakların satışının engellenmesi konusunda gereğinin yapılması,

Yaşlı sanatçılarının da desteğiyle kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları canlandırmak için gereğinin yapılması,

Hasta Konukevi sayılarının arttırılması için gereğinin yapılması,

Üniversite sınavına girecek gençlere destek amaçlı (psikolojik, sosyal) yapılabilecekler için gereğinin yapılması,

Tarım arazilerinin yakınından geçen çay ve derelerdeki suların arıtma sonucu, ekili alan sulamalarında kullanılması için gereğinin yapılması,

TOKİ marifetiyle oluşturulan mahallelere otobüs seferleri konulması için gereğinin yapılması,

Kırklar Mezarlığı'nın temizliğinin yapılması ve güvenlik konulmasıyla Gölbaşı Örencik Mahallesi Mezarlığı'nın bakımı konusunda gerekli çalışmaların yapılması. "

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title