Haberler

Ankara: Bakanlar Kurulu Açıklaması...(2)

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Memur Maaşlarına Bütçe İmkanları İçinde Yapılabilecek En İyi Artış Oranının Yapıldığını Belirterek, "Kaşıkla Verip Kepçeyle Geri Alma Devri Geride Kalmıştır" Dedi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, memur maaşlarına bütçe imkanları içinde yapılabilecek en iyi artış oranının yapıldığını belirterek, "Kaşıkla verip kepçeyle geri alma devri geride kalmıştır" dedi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda 4 kanun tasarının imzaya açıldığını söyledi. Bunlardan birinin Emlak Müşavirliği Kanun Tasarı olduğunu ifade eden Çiçek, emlak alım satım işlemlerinin bugün fiilen yasal dayanağı olmadan yürütüldüğüne dikkat çekti. Bunların bir yasal çerçeveye oturtulması gerektiğini dile getiren Çiçek, bu işlemlerin standarda bağlanması ve yasal zemine oturtulması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin kendi enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek zorunda olduğunu belirten Çiçek, nükleer güç santrali kurulması ve işletilmesi hakkında kanun tasarının Enerji Bakanlığı tarafından hazırlandığını ve bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü ifade etti. 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun fakir vatandaşlar bakımından çıkarılan bir kanun olduğunu hatırlatan Çiçek, bugün devreye giren TOKİ'nin, fakir vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanması bakımından önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Çiçek, 775 sayılı kanunla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na verilen hak, yetki ve imkanların TOKİ'ye devredilmesine ilişkin tasırının imzaya açıldığını bildirdi.

Bakan Çiçek, görüşülen son tasarının kan ve kan ürünleriyle ilgili tasarı olduğunu belirterek, tasarı ile kan ve kan ürünleri konusundaki hususların ruhsata bağlanması ve bu işlemlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Bakan Çiçek, açıklamalarının sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Memur sendikalarının, maaş artış oranını tatmin edici bulmadıklarının hatırlatılması üzerine Çiçek, sendikaların talep müesseseleri olduğuna ve daha yüksek artış isteyebileceklerine işaret etti. Türkiye'nin bir gelir gider dengesi bulunduğunu ifade eden Çiçek, hükümetin taahhüdünün, memura enflasyonun altında bir ücret artışı vermemek olduğunu hatırlattı. Geçen yıllara ilişkin kayıpların daha önce giderildiğine dikkat çeken Çiçek, "Geçmişte farklı anlayışlar oldu. Bunun bedelini de en evvel memurlar ödedi. Kaşıkla verip kepçeyle almak deyimi kullanılmaya başlandı. Kaşıkla verip kepçeyle geri alma devri geride kalmıştır. Bütçe imkanları içinde verilebilecek olanın azamisini verdik" dedi.

Nükleer santral kurulmasına ilişkin tasarı ile ilgili detayların sorulması üzerine Çiçek, tasarıda yerli veya yabancı sermayenin bu alana girmesi, elektrik üretimine katkı sağlaması, çevreye verilebilecek zararlar dahil birçok düzenleme bulunduğunu belirtti. Çiçek, tasarının 11 maddeden oluştuğunu söyledi.

'Kan ve kan ürünleri konusundaki tasarı ile kan toplama yetkisi sadece Sağlık Bakanlığı'nda mı olacak?' sorusu üzerine Çiçek, kan toplama işini değişik kurumların yapabileceğini ancak ruhsatlandırma yetkisinin Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu ifade etti. Kızılay'ın kan toplamaya devam edebileceğini ifade eden Çiçek, buna karşın kan konusunun hayati bir konu olduğunu, her önüne gelenin kan toplayamayacağını bildirdi. Çiçek, "Kan topluyorum demekle bu iş olmaz. Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alınması lazım" diye konuştu.

Memur maaşlarına yapılan artışın bütçeye toplam maliyetinin sorulması üzerine Çiçek, 2007 Bütçe Kanunu Tasarısı'nın henüz Bakanlar Kurulu'na gelmediğini hatırlattı. Çiçek, parasal tutarı net olarak söyleyemeyeceğini, Bütçe Kanunu Meclis'e sevk edildiğinde rakamların ortaya çıkacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title