Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Başkent Ankara'da uygulamaya konan Kentsel Dönüşüm Projeleri'nden biri olan "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, Karacaören mevkiinde yapılacak olan 2 bin 400 konuttan ilk aşamada 480 konutun yapımı tamamlandı.

Başkent Ankara'da uygulamaya konan Kentsel Dönüşüm Projeleri'nden biri olan "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, Karacaören mevkiinde yapılacak olan 2 bin 400 konuttan ilk aşamada 480 konutun yapımı tamamlandı.

TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa kurulan TOBAŞ şirketince yürütülen projenin 2 etaptan oluştuğunu ve 3 milyon 600 bin metrekare alan içinde uygulamaya başladığını söyledi. "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, 6 bin 760 hak sahibinin bulunduğunu hatırlatan Ertürk, hak sahiplerinin yanı sıra kamu ve özel arazi üzerinde gecekondusunu 1 Ocak 2000 tarihinden önce yapanların da mağdur edilmeyerek projeye dahil edildiklerini kaydetti.

Ertürk, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karacaören Mevkii'nde hak sahibi olmayan vatandaşları, kira öder gibi ev sahibi yapmak amacıyla konutlar inşa ettiğini belirterek, bu kapsamda inşaatına geçen yıl başlanan bin 460 konuttan ilk etapta yapımı tamamlanan ilk 480 adet konutun hak sahiplerine en kısa süre içinde dağıtılacağını belirtti. Yapımı tamamlanan 480 adet konutun, hak sahiplerine kurayla dağıtılacağını belirten Ertürk, hak sahibi vatandaşların kuraya katılabilmeleri için evraklarının kontrol edilerek, taahhütname alınacağını ifade etti.

Ertürk, kaçak gecekondu kapsamında bulunan bin 460 hak sahibinin 30 Haziran 2006 tarihine kadar mutlaka TOBAŞ'a başvurmaları gerektiğini, aksi taktirde kuraya katılmalarının söz konusu olamayacağını bildirdi.

Ertürk, kura için istenen evrakları ise şöyle açıkladı.

"Tüm evrakların 3 adet fotokopisi olmak kaydıyla, Emlak Vergi Makbuzu ve Kapı numarası kağıdı ( 1 Ocak 2000 Tarihinden önce olacak), Elektrik- su faturası, İkametgah, Nüfus Cüzdanı, TC Kimlik No, Vergi Kartı ve varsa Enkaz Satış Kağıdı ile başvuracaklar."

Çekilecek kura sonucunda, hak sahiplerinin alacakları dairelerin yerleri belirlenecek. TOKİ tarafından yapılan bu konutların bedelleri yaklaşık, 38.00 YTL ile 50 bin YTL arasında değişecek. Bu proje kapsamında, hak sahipleri arasından yapılacak kurada belirlenecek ve sözleşme sonucu tahsisi edilecek dairenin bedelinden, kıymet taktir komisyonlarınca, kaçak yapı için tespit edilmiş bedelin yüzde 10'u ve ağaçların toplam bedeli düşülecek, kalan tutar taksitlendirilecek. Hak sahiplerinden ayrıca peşinat alınmayacak.

Ödeme programı 15 yıl taksitlendirme 180 ay olarak tespit edilmiştir. Aylık taksitler kura sonucu belirlenmiş dairenin fiyatına göre, şerefiye dahil yaklaşık 212 YTL ile 278 YTL arasında olacak. Kura sonucu belirlenmiş daireleri sözleşme yapıldıktan sonra isteyen hak sahipleri arasında takas edebilecektir. Sözleşme tarihinden itibaren 6 aylık süre dolduktan sonra satışı ve devri yapılabilecek. Kura sonucu sözleşmeler ilgili banka tarafından yapılacak. Banka komisyon ücreti, taksit tutarının binde 7'si oranında olacak. Kurada belirlenmiş dairenin yüzde 1 oranındaki KDV tutarı (yaklaşık 400 YTL) ve sözleşme masrafları (yaklaşık 600 YTL) yukarıda belirtilen fiyatlara dahil değildir. Bu bedel ise aylık taksitlere yansıtılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title