Haberler

Ambulansla Çorba İçmeye Gittiler

Güncelleme:

Ambulansla Çorba İçmeye Giden 1'i Doktor 3 Sağlık Görevlisi Hakkında Tutanak Tutuldu.

Kırklareli'de, gece görev dönüşü karınlarını doyurmak için ambulansla çorba içmeye giden 112 Acil Servis'te görevli 1'i doktor 3 sağlık görevlisi hakkında polise "Ambulansla yemeğe gelmişler" şikayetleri yapıldı. Bunun üzerine polisler, görev emri olmadan trafiğe çıktıkları gerekçesiyle sağlık görevlileri pakkında tutanak tuttu.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servisi'nde görevli doktor, teknisyen ve sürücü, dün 23.00 sıralarında karınlarını doyurmak için 39 DU 112 plakalı ambulansla Karakaş Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi'ndeki bir çorbacıya gitti. Ambulansı çorbacının önüne park eden sürücü O.T., teknisyen ve doktor, lokantaya girerek çorba içti. Ambulansı lokanta önünde, sağlık ekibini de yemek yerken görenler, '155 Polis İmdat' hattını arayarak "Ambulansla yemek yemeye gelmişler" diyerek şikayet etti. İhbar üzerine polis ekipleri Zincirlikuyu Caddesi'ndeki çorbacıya gelerek sürücü O.T.'ye görev emrini sordu. Görevden döndüklerini anlatan sürücü O.T. görev emri gösteremeyince polis ekipleri ambulansın doktor, teknisyen ve sürücü hakkında 'taşıt görev emri olmadan trafiğe çıktıkları' gerekçesiyle tutanak tuttu.

'GÖREVDEN DÖNÜYORDUK'

Tutanak hazırlanırken, sağlık görevlileri ile polis memurları arasında tartışma çıktı. Ambulansın doktoru, gün boyunca 11 hastaya gittikleri için yorulup acıktıklarını ifade ederek, "Bu ihbarı acaba kim yaptı, bunu öğrensek de o kişiye ona göre davransak. Polisle ilgili bir şey duyduğumuzda 155'i arıyoruz. Emniyet neden bizimle ilgili bir şey duyduğunda 112'yi aramıyor? Gece hastaya gittik, yorulduk ve çorba içmeye geldik, karşılığı bu olamaz. Evinde şekeri düşen bir hastanın tedavisini yaptık. 'İşimiz bitti dönüyoruz' diye anons ettik, zaten tüm araçlarda GPS var izleniyor" dedi.

Polis ekipleri ambulans ve sağlık görevlileri hakkında görev emri olmadığı halde trafiğe çıktıları için tutanak tutarken, ambulans 112 Acil Servisi'in Komuta Kontrol Merkezine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title