Haberler

Amasya'da Elma Aromalı Lokum Üretildi

Fatih Mehmet Kürkçü - Amasya'da kent ile özdeşleşmiş elmadan lokum üretilerek piyasaya sürüldü.

Fatih Mehmet Kürkçü - Amasya'da kent ile özdeşleşmiş elmadan lokum üretilerek piyasaya sürüldü.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir fabrikada elmadan lokum ürettirdiklerini kaydeden Balkar Tarım Meyve Gıda Ltd. Şti. sahibi Ömer Balkar, A. A muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının elma sezonu dışında da insanlara lokum ile elma tadını verebilmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Nisan ayında üretimine başlanan ve bu güne kadar yarım kilodan oluşan paketlerde 500 adetin üzerinde üretim yapıldığını anlatan Balkar,

"Amasya'da ilk defa elmadan lokum üretiliyor. Üzerinde Amasya fotoğrafları bulunan paketlerde sunulan lokumlar, tadanların damağında elma tadı bırakıyor. Amasya'da bu güne kadar elma pekmezi, elma sirkesi, elma kurusu ve elma çayı üretilmekteydi. İçinde doğala özdeş elma aroması bulunan ve bu yaz yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunacağımız lokumlarımız Amasyalıların şimdiden beğenisini kazandı"diye konuştu.

Üretilen elma aromalı lokumları, Antalya ve Konya'da düzenlenen tarım fuarlarında tanıttıklarını kaydeden Balkar, sezon dışında elma bulamayan insanların elma yerine elma lokumunu tercih edeceğine inandıklarını söyledi.

Balkar, yarım kiloluk paketlerde üretilen elma aromalı lokumların 5 TL'den satışa sunulduğunu kaydetti.

- AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title